nlc.hu
Sztárok

Rúzsa Magdi fellépőruhája és anyák öltözködése

Taylor Swiftnek szabad, de Rúzsa Magdinak nem illik, mert 3 gyereke van

Rúzsa Magdit megszólták, amiért olyan fellépőruhában ment a színpadra, amiben finoman szólva dögösen nézett ki. A kommentelők azonban kiakadtak.

Rúzsa Magdi felvett egy fellépőruhát, pont olyat, ami a testalkatához illik, és amilyeneket amúgy általában a külföldi énekesnőknél is láthatunk bármelyik koncerten – Magidéhoz nagyon hasonló ruhában lépett színpadra például Taylor Swift is. Az internet erkölcscsősz részének azonban nem tetszett, hogy Magdi nem zsákot húzott magára, hanem dögösen nézett ki a saját koncertjén, mert mit képzel, egy háromgyermekes édesanya (csupa nagybetűvel lenne ildomos írni) mégsem vehet fel ilyen tapadós, mindent megmutatós ruhát.

Csendben teszem hozzá, hogy még csak meg sem mutatott mindent, sehol sem volt Rúzsa Magdi fellépőruhája Madonna bármelyik átlagos kedd délutáni szettjéhez képest, ha a kihívóságát nézzük.

A fellépőruha azért fellépőruha, mert ahogy a nevében is benne van, a színpadon fellépéshez használják az előadók. Ez egy jelmez, ami arra való, hogy az előadást, ami zajlik a színpadon, még hangsúlyosabbá tegye.

Ahogy az Imagine Dragons énekese rögtön ledobja a koncert első perceiben a felsőjét és félmeztelenül ugrál, vagy ahogy a Rammstein felgyújtja magát a színpadon, az pont olyan, mint Rúzsa Magdi ruhája: a performansz része, és semmi köze ahhoz, hogy kinek hány gyereke van vagy hány éves.

Taylor Swiftnek szabad, Rúzsa Magdinak nem illik? (Fotó: Getty Images)

Taylor Swiftnek szabad, Rúzsa Magdinak nem illik? (Fotó: Getty Images)

A kommentelők szigorú szemmel méregetik nemcsak az előadóművészeket, hanem egymást is, rendszeresen olvasni olyan vitát, ahol felmerül, hogy mit lehet és mit nem lehet felvenni egy nőnek, ha:

  • bizonyos kor felett van,
  • gyereke van (minél több, annál kevesebb illendő a nőnek),
  • férje van.

Ha három gyereked van ÉS hozzá még 40 év felett is vagy, akkor neked reszeltek, az internet népe és erkölcsei kíméletlenül lecsapnak rád, megmondják, hogy mit nem vehetsz fel (rövid szoknyát vagy nadrágot semmiképp), mekkora lehet a ruhádon a dekoltázs (kicsi), mekkora melleid lehetnek és milyen melltartót vegyél rájuk, hogy ne zavard a többieket a löbögő cicikkel, mekkora feneked lehet (kicsi), milyen frizurát hordhatsz, milyen hosszú lehet a körmöd, milyen színeket vehetsz fel, és általában, hogyan viseld magad úgy, ahogy azt illik.

Az anyákra az 50-es évek öltözködési illeme érvényes? (Fotó: Getty Images)

Az anyákra az 50-es évek öltözködési illeme érvényes? (Fotó: Getty Images)

A gyerekkérdés talán a legmarkánsabb az erkölcsös kommentelők között, akik úgy tesznek, mintha a gyerekek számával arányosan nőne az anyaság szentsége is. Minél több a gyerek, annál szentebbé válik a nő, annál hosszabb legyen a szoknyája, annál szorosabb a kontya (rövid frizura egy többgyerekes anyának? neeem!), annál kevésbé tapadjon rá a ruha, annál natúrabb legyen a sminkje, és szemérmesen takarja el a domborulatait, mert még a végén nőként látják majd, nem pedig csak és kizárólag anyaként, akinek egy életcélja van: a gyerekek nevelése.

Engedjük már el, hogy egy anyának vagy egy 40 évesnek mit illik és mit nem illik. Minden illik, amit az adott nő jónak lát.

A saját ízlésének megfelelően, a kedvéhez mérten, a személyiségéhez képest el tudja dönteni minden felnőtt ember – gyerekek számától függetlenül –, hogy mit szeretne a saját testére ölteni, és mihez akar kezdeni a saját kinézetével. Nem erkölcsi kérdés, nem illik/nem illik téma, és főleg senkinek semmi köze hozzá, hogy egy anya mit vesz magára, akár Rúzsa Magdiról, akár a szomszéd háromgyerekes nőről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top