nlc.hu
Sztárok
Bochkor Gábor gondolatai

Bochkor Gábor a Zamárdiban zajlott vegán akcióról: „Akarod, hogy a gyerekeidre ez hasson?”

Ahogy korábban megírtuk, három lefóliázott, művérben ázó, meztelen ember hívta fel magára a figyelmet Zamárdiban. „Az aktivisták szerint állatokat ölni tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan és nem a körülmények javítása a céljuk, hanem az állatokkal való viszonyunk megkérdőjelezése” – idézi a 444.hu a szervezet közleményét. Bochkor Gábor erről fejtette ki a véleményét a rádióban. 

Bochkor Gábor

Bochkor Gábor (Fotó: Schumy Csaba)

„Azt írták rájuk, hogy: Humánus tartásból származó emberhús, ami egyébként ötletes, csak kár, hogy nem a tartási körülmények okán akcióztak, hanem azt követelik, hogy egyáltalán ne tartsanak állatokat és ne öljék le őket, és a húsukat ember ne fogyassza. Több ezer éves hagyományról beszélünk. Azzal, hogy lefóliázzák magukat emberek, akik össze vannak kenve művérrel, el tudod tántorítani azt, aki a strandon sétál a totyogó gyerekével? Elgondolkodtatod-e őket, vagy inkább csak megrémiszted? Akarod-e, hogy a gyerekedre ez hasson? Kell-e egy hétévesnek »lemészárolt« emberi tetemeket látnia fólia alatt egy tálcán? (…) Nem lehet, hogy az embereket inkább bosszantja ez a látvány és féltik a gyerekeiket, és semmit sem változtat az étkezési szokásaikon” – mondta többek között Bochkor az adásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top