nlc.hu
Sztárok

Berki Mazsi interjú

„A kislányom édesapjával az egész életünket megmutattuk, most viszont meg szeretném élni a magánéletünket” – Berki Mazsival beszélgettünk

Berki Mazsi élete az elmúlt egy évben gyökeresen megváltozott: elvesztette a férjét, Berki Krisztiánt, így pedig egyedül maradt kislányával, Emmával. Az özvegy idővel talpra állt a gyászból, és új életet kezdett. Januárban új párja otthonába, Székesfehérvárra költöztek, építi az üzletasszonyi karrierjét, emellett pedig egy extrém műsorban, a Sztárboxban is feltűnik majd. Az édesanyával többek között erről is beszélgettünk.

Mennyire tartod magad versenyző típusnak?

Abszolút azonosulni tudok ezzel a szereppel, hiszen hároméves korom óta sportolok. Fontosnak tartom, hogy az ember életében szerepet kapjon a sport, mert általa sokat tanulhatunk. A szüleim is igyekeztek erre az útra terelni. Az édesapám szintén sportolt gyerekkorában, jó példa volt számomra. Korábban nagy álmom volt, hogy hivatásos sportoló legyek. Bár sok mindent kipróbáltam, végül nem találtam meg azt az ágat, amiben elhelyezkedhettem volna, pedig röplabdáztam, karatéztam, öttusaversenyeken vettem részt. Végül úgy döntöttem, hogy inkább a tanulás mellett teszem le a voksomat.

Ősszel az RTL-en tűnsz fel a Sztárbox című műsorban. A boxról köztudott, hogy kiváló stresszoldó és feszültséglevezető. Te is így éled meg?

A születésem előtt sokáig azt hitték, hogy kisfiú leszek. Kicsiként inkább fiú barátaim voltak, kevés kislánnyal értettem szót. Fiús csaj voltam, aki fiúsan öltözködött, sőt, a mai napig előfordul, hogy egy tréningnadrágban lófrálok a lakásban. Múltkor a párom meg is jegyezte, hogy ez így elég furcsa szerelés egy nőhöz képest, nem érti, miért lóg így rajtam a gatya. (nevet) Mondtam neki, hogy ez a boyfriend stílus, ez vagyok én.

Sokáig semmi nőiesség nem volt bennem, ezt meg kellett tanulnom felnőttként, mégis hogyan lehetek csinos és elegáns úgy, hogy a személyiségem is megmaradjon. Fura csaj vagyok, ez tény.

A boxhoz visszatérve. Szeretek küzdeni, és ez a sport olyan oldalamat hozta elő, amit eddig még soha. Hatalmas erőfeszítésekre van szükség, nagy erőt adunk magunkból, és hatalmas koncentrációt igényel, ami nagyon jó, mert a hétköznapokból, a hétköznapi problémákból egy kicsit kiszippantja az embert. Sokszor előfordult, hogy annyira kell figyelnem az edzésen, hogy utána a nap hátralévő részén teljesen lezsibbadok. Bár sokat elvesz, annál többet kapok általa. Ha felgyűlik a düh, itt ki tudom adni.

Berki Renáta, Mazsi

Berki Mazsi (Fotó: Trenka Attila)

A párod, Zoltán mit szólt a felkérésedhez?

Azt mondta vigyázzak magamra, mert ha kikapok, itthon is „büntetés” lesz. (nevet) Persze csak poénkodott ezzel.

A lányodnak, Emmának is ezt a céltudatosságot próbálod átadni?

Számomra az a fontos, hogy a lányomból egy életrevaló ember legyen. Nem az a cél, hogy kitűnő tanuló váljék belőle, hanem hogy talpraesett és bátor nőként keresse meg a helyét a világban. Ha például lepottyantanám őt valahol, ne essen kétségbe, hanem találja fel magát. Szerintem itthon is ezt a példát látja, emellett igyekszem szociálisan is úgy nevelni, hogy nyitott és elfogadó ember legyen. Kicsi korától vittem magammal mindenhová és ahogy látom, ennek meg is lett az eredménye. Forgatásokra, edzésekre is időnként elkísér. Most is itt van velem a sajtótájékoztatón és egy percig sem éreztem azt, hogy szorongana a sok embertől. Azt gondolom, hogy jó úton haladok a lányom nevelésében, aztán majd az élet igazolja, hogy jól csináltam-e.

És a nyilvánosság? Hogyan véded Emmát a támadásoktól?

Nem mondom, hogy szándékosan bújtatom a közvélemény elől, de próbálok egészséges keretek között maradni. Ha ismert ember vagy, meg kell találni az arany középutat. Szerintem nem is lenne jó, ha folyamatosan csak róla posztolnék.

Berki Renáta, Mazsi

Berki Mazsi (Fotó: Trenka Attila)

Az új kedveseddel is ez a helyzet?

Annak más oka van. A kislányom édesapjával az egész életünket megmutattuk, mindent is az életünkből, most viszont meg szeretném élni a magánéletünket anélkül, hogy kamerák vesznek körül. Tehát nem kifelé, másoknak mutogatva létezni, hogyan élek, hogy szomorú vagy boldog vagyok-e. Azt gondolom, nem feltétlen van mindig annyira jó hatással, hogy kifelé élünk és megmutatunk mindent, mert az emberek könnyen tudnak befolyásolni és támadni minket. Rengeteg közösségi oldal létezik, ahol az ismert embereket kibeszélhetik. Arról csámcsognak, hogy ki marad együtt, ki válik vagy szül éppen, szinten minden témát órákig veséznek.

A kislányom apukája egy olyan ember volt, aki ezt tudta kezelni, én pedig megtanultam mellette kezelni. Az új párom is tudná, de egyelőre nem akarom ennek kitenni.

Amikor az embert olyan csalódások érik, mint például engem, kétszer is meggondolja, mit hogyan tesz. Hatalmas változásokon mentem keresztül, úgyhogy a magánéletemet a jövőben kicsit zártabban osztom meg a nyilvánossággal. Nem azt mondom, hogy soha nem fogom megmutatni őt, de egyelőre így próbálom megélni, vagy próbáljuk megélni mi a saját életünket.

Berki Mazsi miben változott az elmúlt egy évben?

A tévében már inkább Katona Renátát fogják látni a tévénézők, aki rengeteget tanult a szüleitől, főleg az édesapjától, akire felnézek és tisztelem azért, amit elért az életben. Szeretném megmutatni azt a lányt, aki gyerekkoromban voltam, aki mindig is harcolt a céljaiért. Persze az a felnőtt nő is megmutatkozik majd, aki sokat ért, édesanya lett, új életet kezdett. Remélem, a lányom feltud majd nézni rám, büszke lesz az édesanyjára. Az elmúlt egy évben sokat erősödtem, Emmával olyan családban élek, amire mindig is vágytam, és úgy érzem, most jó úton vagyok.

Visszatér a Sztárbox

Bokszkesztyűt húznak a hírességek, hogy ismét összecsapjanak a Sztárbox ringjében. Idén ősszel megújult lebonyolításban, teljes bajnoksággal – három súlycsoportban, negyeddöntők, elődöntők és döntők során mérkőznek meg a versenyzők – tér vissza a nézők és a résztvevők körében is nagysikerű műsor. Ahogy az előző két Sztárbox esetében, most is Kovács Kokó István olimpiai, világ – és Európa-bajnok sportoló az esemény szakmai supervisoraként segíti a sztárok felkészülését, valamint szakkommentátorként vesz részt az összecsapásokon, Horti Gábor szakkommentátorral együtt. A Sztárbox hetente élőben jelentkezik majd a Riz Levente Sport-és Rendezvényközpontból.

Női könnyűsúly versenyzői: Berki Mazsi, Dobos Evelin, Janicsák Veca, Járai Kíra, Megyeri Csilla, Nyári Dia, Sáfrány Emese, Szabados Ági

Férfi középsúly versenyzői: Frohner Fecó, ifj. Schobert Norbert, Istenes Bence, Józan László, Kabát Péter, Kállay-Saunders András, Molnár Áron, Rácz Jenő

Férfi nehézsúly versenyzői: Árpa Attila, Brasch Bence, Curtis, Dobrády Ákos, KKevin, Nagy Ervin, Pintér Tibor, Szegedi Fecsó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top