A Konyhafőnök legutóbbi adásában “rémálom pult” várta az újra egyéniben küzdő versenyzőket, ahol sertésvér, agyvelő, csirke- és borjúláb, valamint ördöghal hevert a pulton, amikből egy álomszerű főétel kellett készíteni a zsűrinek.
Az óriási tétnek megfelelően a második feladatban sem tette alacsonyra a lécet Fördős Zé és a két Michelin-csillagos séf: a “kontrasztok” pultján nehezen és könnyen felhasználható alapanyagok várták a kötényeseket. Könnyűnek ítéltetett a csirkemell, a sertésszűz, a bélszín, míg nehéznek a pulykanyak, a keszeg és az angolna bizonyult.
A nap végén az első kieső elhagyta a Középdöntőt. Url Izabell és Horváth Gergely között dőlt el, hogy ki juthat tovább a Középdöntő következő szakaszába. A verseny Url Izabell számára ért véget.
“Izabell, talán te voltál az a versenyző, aki a legszínesebb volt ebben a konyhában. Örülök, hogy megismertünk, és nagyon szeretném, hogy minél többet utazz, kóstolj, és azt mutasd meg a konyhában is. Örülök, hogy a csapatom tagja voltál” – búcsúzott tőle Sárközi Ákos.
“Nagyon sokat tanultam. (…) Nagyon fog hiányozni ez az egész. Iszonyatosan hálás vagyok, hogy Michelin-csillagos séfektől tanulhattam, hogy itt lehettem, hogy elmehettem Ákos séf éttermébe főzni. Olyan dolgokban volt lehetőségem kipróbálni magamat, amire sosem gondoltam volna, úgyhogy én maximálisan csak kaptam ettől a versenytől” – nyilatkozta sírva a kiesése után Izabell.
A következő héten már a Középdöntő utolsó hete jön, amikor is kiderül: ki lesz az a 6 színes kötényes, akik kiérdemlik a séfkabátot.