nlc.hu
Sztárok

Így fest Lisztes Krisztián 18 éves fia

Hasonlít az apjára? Így néz ki Lisztes Krisztián 18 éves fia

A magyar válogatott labdarúgó fia egy német csapathoz igazol, és remek kilátásai vannak a focikarrier tekintetében. Volt kitől örökölnie a tehetségét...

Néhány hete még Szoboszlai Dominiktól volt hangos a sajtó, aki a Liverpool csapatához igazolt, ugyanakkor nem csak rá lehetünk büszkék. Lisztes Krisztián ugyanis apja nyomdokaiba lépve az Eintracht Frankfurt játékosa lesz jövő nyártól.

Lisztes Krisztián

A tehetségére már évekkel ezelőtt felfigyeltek (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A 18 éves játékosért kiélezett harc folyt labdarúgó berkekben, de végül a német csapatot választotta, ami az idősebbik Lisztes számára sem ismeretlen. Az egykori válogatott labdarúgó a VfB Stuttgartnál, a Werder Bremennél, a Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is megfordult, így pontosan tudja, hogy a fia mire számíthat az átigazolással. Sőt, azzal is tisztában van, hogyan tudja a lehető legjobban felkészíteni őt az új kihívásra.

„Mindenben segítem őt. Megpróbálom felvázolni neki, mi várhat rá, mire készüljön, mire figyeljen oda az elején. Azt még nem beszéltük meg, kimegyek-e vele az első napokra, meglátjuk. Ez az egy év, amit még a Fradiban tölt, motiváltabbá teheti, hogy megfelelő önbizalommal, sikeresen vágjon neki németországi életének. Lényeges, hogy ezt az évet a tanulásnak is szentelje, minél több német szót megjegyezzen. Nem vagyok nyelvtanár, de jól beszélem a németet, én is fogom tanítani” – árulta el a sportal.hu-nak.

Lisztes Krisztián

A Ferencváros színeiben (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A Ferencváros labdarúgójáért egyébként többen is versenyeztek, édesapja elárulta, hogy már 16 éves kora óta a „megfigyelés alatt” van. A lap azt is megírta, hogy klubja akár 4 milliárd forintnyi eurót is kereshet vele, ami nem kevés, de ehhez nyilván helyt kell állnia a támadónak.

Az idősebbik Lisztes 17 évesen játszotta első mérkőzését a Ferencvárosban, a válogatottba 18 évesen került be. 1996-ban szerződtette a Stuttgart, ami megalapozta a karrierjét. A most 47 éves labdarúgó jelenleg edzőként dolgozik, 2020 óta a Ferencváros TC utánpótlását segíti.

Idősebb Lisztes Krisztián

Az idősebbik Lisztes (Fotó: Fotocentral/Dömötör Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top