nlc.hu
Sztárok

Emléket állítanának a veszprémiek Marcsek Balázsnak.

Vízbe fulladt, százak siratják a legendás veszprémi zenészt

Emléktáblát állítanának Marcsek Balázsnak, akit mindenki ismert Veszprémben.

Péntek délután, a balatonkenesei kikötőben találták meg a 46 éves Marcsek Balázs holttestét. A férfi halálának okát még nem sikerült kideríteni, de többek szerint rosszul lett a Balatonban való fürdés közben, ami végül az életébe került.

Vízbe fulladt, százak siratják a legendás veszprémi zenészt

A veszprémi illetőségű férfit emberek százai ismerték és szerették, a férfi ugyanis Veszprém híres utcazenésze volt – írta a 82nullanulla. Marcsek Balázs halálát élettársa, Lovas Anikó jelentette be egy nyilvános posztban. A férfit előzőleg a rendőrség is kereste, eltűnés miatt.

Talán nem volt veszprémi, aki ne találkozott volna vele.

Sokáig a Kossuth utcán, majd az aluljáróban muzsikált jellegzetes nagy kalapjában, kezében a gitárjával.

 

A gyerekek is szerették mély, megnyugtató hangját és a kellemes dallamait. Csak zenélt, mosolygott és örömöt csempészett mások életébe. Mindig jobb kedvünk lett tőle, nagyon kedves, mosolygós ember volt, látszott, hogy szereti, amit csinál: szeret zenélni az embereknek – mesélte egy családanya a Borsnak. A férfi a gyerekekkel is nagyon rendes volt:

Mindig játszott nekik gyerekdalokat, a Paff, a bűvös sárkányt és társait, nagyon szerették őt a gyerekek is. Szinte hozzá tartozott az utcaképhez, még ismeretlenül is hiányozni fog. Mindig feldobta az embert, még egy rossz napon is, amikor csak rohantunk át az aluljárón

– emlékezett egy másik anyuka.

A helyiek egy emberként gyászolják a népszerű zenészt és azt tervezik, hogy emléktáblát is állítanak majd ott, ahol naponta játszott. A rendőrség most közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top