nlc.hu
Sztárok

Kubik Anna a munkáiról

Kubik Anna kiakadt: 66 évesen már nem hívják filmezni

Színházban játszik és szinkronizál, filmes felkérései viszont nincsenek.

Kubik Anna több mint 40 éve színész. Bár már nyugdíjasnak számít, életmódja egyáltalán nem erről tanúskodik. Dolgozik, és mint mondja a munkája az élete. A szerény nyugdíj ellenére azonban mindent nem vállal el, jól fizető, de számára vállalhatatlan szappanoperákba nem megy el. Minderről a Blikknek vallott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő.

Kubik Anna

Kubik Anna 2022. januárjában a Hogy volt?! című tévéműsor felvételén – Fotó. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ugyanannyit dolgozom, mint azelőtt, csak szabadúszóként, így már nem kényszerülök kötelező feladatokra. Az életemet is szabadabban élem, jövök-megyek a színházak között Budapesten és vidéken is, jelenleg Győrben és Debrecenben. Nem tagadom, a nyugdíj mellett a kereset is jól jön, mert sem a nyugdíjunk, sem a fizetésünk nem ér fel az amerikai filmsztárokéval. Az én fizetésem az idei minimálbér körül volt, mikor nyugdíjba mentem” – mesélte.

A filmforgatásokról elárulta, hogy egy ideje nincs az életében. “Kicsit hiányzik is, mert régen nagyon sokat forgattam. (…) A korosztályomra valamiért nem kíváncsiak már a rendezők, vagy én nem ismerem őket, ki tudja? Szappanoperákba nem szeretnék menni, nem látom értelmét. Jó sorozatban szívesen játszanék, de olyan mostanában nem talált meg” – jegyezte a 66 éves Kubik Anna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top