8 világsztár, aki elbukott egy híres szerepet

nlc | 2023. Szeptember 27.
Még a legnagyobb sztárokat is érik olykor kudarcok a meghallgatásokon, vagy épp ők maguk hoznak rossz döntést egy-egy szereppel kapcsolatban.

Han Solo, Bella Swan, Jack Dawson vagy épp Carrie Bradshaw ikonikus karakere olyannyira összeforrt az őket megformáló színészekkel, hogy elképzelni is nehéz, milyen lett volna, ha másvalaki alakította volna ezeket a szerepeket. Pedig bizony világsztárok – vagy később, más produkcióban világsztárrá lett művészek – is esélyesek voltak ezekre a szerepekre. Íme nyolc alkalom, amikor a filmtörténelem egészen másként is alakulhatott volna!

Jennifer Lawrence, Kristen Stewart

Jennifer Lawrence annak idején részt vett az Alkonyat castingján, ám a film készítői azonnal elutasították, még egy visszahívást sem kapott tőlük. Egy évvel később azonban megkapta Az éhezők viadala női főszerepét. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Matthew McConaughey, Leonardo di Caprio

Matthew McConaughey egészen közel állt ahhoz, hogy elnyerje Jack Dawson szerepét a Titanicban. Kate Winslettel is részt vett közös meghallgatáson, ahol a producerek nagyon megdicsérték. Végül azonban soha többé nem keresték a produkciótól. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker

Cynthia Nixont eredetileg Carrie Bradshaw szerepére hívták el a Szex és New York castingjára, ám ezen a meghallgatáson nem nyűgözte le a producereket. Később mégis kapott egy újabb esélyt, és Miranda Hobbes szerepére is megnézték. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Meryl Streep, Jessica Lange

1975-ban az akkor 26 éves Meryl Streep is részt vett a készülő King Kong-film castingján. A rendező, Dino De Laurentiis azonban túl csúnyának találta Dwan szerepére, melyet aztán a pályakezdő Jessica Lange-ra bízott. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Britney Spears, Rachel McAdams

Talán ezt a legnehezebb elképzelni, de a castingok egy szakaszában Britney Spears is esélyes volt Allie szerepére a Szerelmünk lapjaiban. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Reese Witherspoon, Alicia Silverstone

A Spinédzserek író-rendezője, Amy Heckerling 2015-ben beszélt egy interjújában arról, hogy annak idején Reese Witherspoon is szóba jött Cher szerepére, melyet aztán végül Alicia Silverstone játszhatott el. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Kurt Russel, Harrison Ford

Kurt Russell utolsó körös jelölt volt Han Solo szerepére a Csillagok háborújában, ám nem bízott abban, hogy a film sikeres lesz, ezért úgy döntött, inkább egy másik produkcióra való felkérést vállal el. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

Millie Bobby Brown, Bella Ramsey

Még mielőtt megkapta volna Eleven szerepét a Stranger Things-ben, Millie Bobby Brown egy másik sikersorozat, a Trónok harca castingján is részt vett, ahol Lyanna Mormont karakterére hallgatták meg. (Fotók: Getty Images / Profimedia)

via

Exit mobile version