nlc.hu
Sztárok

Görbe Nóra a Linda sorozatról

Görbe Nóra elárulta, miért nem akarta folytatni a Lindát

Négy csatorna is szeretett volna újabb részeket.

Bár számos tévé-, szinkron- és színházi szerep áll Görbe Nóra mögött, legtöbben mégis mai napig a Linda című sorozat karatézó, sikoltozó rendőrnőjével azonosítják. A 67 éves színésznő a Retro Rádió Abaházi Presszó című műsorában beszélt többek között erről az ikonikus szerepéről, valamint arról, miért zárkózott el a sorozat folytatásától – írja a Bors.

Görbe Nóra

Görbe Nórától a mai napig megkérdezik: Hol a klumpa és a Babetta? – Forrás: Fem3 Café – videó

Görbe Nóra elárulta, rengeteg megkeresést kapott, négy kereskedelmi csatorna is akart folytatást a Linda-sorozatnak, ám ezeket tudatosan sorra visszautasította. “Mikor elkezdtük, egy film volt, aztán csináltunk még egyet. Végül lett tíz. Hosszú, fizikailag nehéz forgatások voltak. Hogy ma belemennék-e egy ilyenbe? Nem, nem fog előfordulni, hogy röpködjek jobbra-balra!” – jelentette ki nevetve.

Elmondása szerint annak idején rengeteg kritikát kapott a sorozat: kifogásolták a verekedést, a sikolyt, mondván idegesítő. “Erre azt mondtam: ha ez ilyen szerinted, miért nem csinálsz jobbat? (…) Eltelt 35-40 év, és senki nem csinált ilyen filmet” – jegyezte meg. Azt is bevallotta, hogy nehéz volt egyeztetni a karaktert az eredeti habitusával, mivel baletten és ritmikus sportgimnasztikán nőtt fel.

Görbe Nóra arról is beszélt, hogy mivel mindig mindenhol felismerték, nehéz volt így léteznie, ráadásul összemosták a karakterével. “Annyit éltem kirakatban, hogy nem tudtam magamnak élni. Szükségem volt magánéletre is”  – indokolta, miért vonult vissza évtizedekre a rivaldafénytől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top