nlc.hu
Sztárok

Marco Rossi szövetségi kapitány felveszi a magyar állampolgárságot

Marco Rossi szövetségi kapitány mától magyar állampolgár

Marco Rossi szövetségi kapitány eskütételén a magyar köztársasági elnök is jelen lesz.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden délután magyar állampolgári esküt tesz –  értesült a csakfoci.hu. Rossi több nyilatkozatában elmondta, hogy otthonaként tekint Magyarországra. Két évvel ezelőtt az Instagram-követőinek el is árulta, hogy szeretné is megszerezni a magyar állampolgárságot: „Igen, szeretném, és ehhez természetesen

Marco Rossi szövetségi kapitány mától magyar állampolgár

tovább kell tanulnom a magyar nyelvet. Remélem, kiérdemlem!”

– válaszolta akkor a szakember. Az 59 éves szakember a múlt héten a World Soccernek adott, a Körkép által szemlézett nyilatkozatában is elmondta, hogy szereti Magyarországot és a magyar embereket, azt, ahogyan kifejezik a tiszteletüket.

Otthon érzem magam, életem végéig hálás leszek Magyarországnak. Itt lehetőséget kaptam, hogy edző lehessek, hogy megmentsem a méltóságomat egy olyan időszakban, amikor mélyen depressziós voltam. Biztos vagyok benne, hogy sosem szakad meg a kapcsolatom Magyarországgal

– nyilatkozta Rossi.

A Nemzeti Sport információja szerint a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi kedd délután Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében teszi meg állampolgári esküjét. Rossin kívül segítője, Cosimo Inguscio szintén leteszi az esküt.

Marco Rossi 2012 nyarán került először Magyarországra,

ekkor két éven keresztül vezette a Budapest Honvédot, majd 9 hónap szünetet követően visszatért a kispestiekhez, ahol NB I-es bajnoki címet nyert. 2018-ban vette át a magyar válogatott irányítását, ezt követően a nemzeti együttes kijutott a 2021-es Európa-bajnokságra is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top