nlc.hu
Sztárok

Katona lett Liebmann Katalin

Katonaként szolgál a határon Liebmann Katalin

Az egykori híradós őrnagyi rangban védi a hazát.

Emlékszel még Liebmann Katalinra? A szőke tévés az MTV híradójában lett ismert, majd az Echo TV-ben is vezetett műsort. A Blikknek most arról mesélt, hogy 2019-ben jelentkezett műveleti tartalékosnak.

tisztelgő katonanő

Őrnagy lett Liebmann Katalin (Fotó: szgyf.gov.hu)

Engem éppen az vonzott, hogy az egész országban bárhova vezényelhetnek, de engem épp ez vonzott, nagyon erős volt bennem az elkötelezettség. Egyet azonban mindenkinek alaposan át kell gondolnia egy ilyen döntés előtt, mégpedig azt, hogy valóban képes-e az esküje szerint élni és az esküje szerint akár meghalni a hazáért” – mondta az egykori tévés.

A Covid idején kórházakban, oltóközpontokban segítette az ottani dolgozók munkáját, most pedig fegyveres szolgálatot lát el a határon. Stresszes feladat, a megnyugvásban sokat segít hobbija, a festés.

Az exhíradós a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság honlapjának úgy nyilatkozott, hogy „Katonának lenni kötelezettség és érdem is egyben. A Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzata ide illő szavait említeném: „a katona fegyelmezett, becsületes, őszinte, és bátor, a Haza iránti hűség és áldozatkészség vezérli feladatai teljesítésében”. Azt pedig én teszem hozzá, hogy igazán érdem eszerint élni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top