Ezeket a legendás Harry Potter-színészeket vesztettük el az évek során

nlc | 2023. November 01.
Jó néhány színész elhunyt már a Harry Potter sztárjai közül. Nekik köszönhetjük, hogy életre kelt a Roxfort, ezért egy örökkévalóságra a szívünkbe zártuk őket.

„Ne a holtakat szánd, Harry. Hanem az élőket. Legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek” – mondja Albus Dumbledore a Harry Potter és a Halál ereklyéiben. Nos, a Harry Potter varázsvilágát több, mint 25 évvel ezelőtt életre keltő színészeiről egytől egyig elmondhatjuk, hogy ők biztosan nem éltek és élnek szeretet nélkül.  A haláluk pedig épp emiatt mindenkit megráztak. Legutóbb éppen a Dumbledore-t alakító Sir Michael Gambontól kellett búcsúznunk. A színész idén szeptemberben, 82 évesen hunyt el.

Fotó: Warner Bros. / Heyday Film / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

„Nagyon szomorú Michaelről ezt hallani. Annyi melegséget és huncutságot adott a forgatásokhoz. Gyerekként magával ragadott, és személyes példaképemmé vált abban, hogy megtaláljam az élet mókáját és különcségét. Minden szeretetemet küldöm a családjának” – írta a Ron Weasley-t alakító Rupert Grint, aki csak az első volt a Michael Gambont gyászoló Harry Potter-sztárok sorában.

Mint mondtuk, sajnos a Harry Potter színészei közül sokan nincsenek már köztünk. Az alábbi galériában rájuk emlékezünk.

Richard Harris nlc

Nem Michael Gambon volt az első Dumbledore, akit el kellett gyászolnunk. Richard Harris 2002-ben hunyt el a második Harry Potter-film után. Őt váltotta Gambon. (Fotó: Warner Bros / Heyday Films / Collection ChristopheL via AFP)

Alan Rickman nlc

A legendás Alan Rickmantől 2016-ban vettünk búcsút, mikor 69 évesen elvitte őt a hasnyálmirigy rák. Piton professzor szavaival élve „Örökké” emlékezni fogunk rá. (Fotó: Warner Bros. / Heyday Films / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Robbie Coltrane nlc

Különösen megrázó volt a való életben is Hagrid melegségét közvetítő Robbie Coltrane halála 2022 októberében. Főleg, miután a Harry Potter 20. évfordulójára készült filmben így nyilatkozott: „A filmek öröksége, hogy (…) 50 év múlva is ugyanúgy megnézheted majd. Sajnos én akkor már nem leszek itt, de Hagrid igen.” (Fotó: Warner Bros. / 1492 Pictures / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Robert Hardy nlc

Robert Hardy négy filmben is életre keltette Cornelius Caramelt, a mágiaügyi minisztert. 2017-ben, 91 éves korában halt meg. (Fotó: Profimedia)

Helen McCrory nlc

A Harry Potter rajongói számára Helen McCrory formálta meg Narcissa Malfoyt. A színésznő, Alan Rickmanhez hasonlóan titokban küzdött hősiesen a rákkal, azonban 2021 áprilisában elhunyt. (Fotó: Profimedia)

Richard Griffiths nlc

A Vernon bácsit alakító Richard Griffiths 2013-ban halt meg 65 évesen egy szívműtétet követő komplikáció következtében. (Fotó: Warner Bros / Heyday Films / Collection ChristopheL via AFP)

John Hurt nlc

John Hurtöt Olivanderként, a pálcakészítő mesterként ismerhettük meg a Harry Potter világában. 2017-ben, 77 évesen hunyt el. (Fotó: Warner Bros / Heyday Films / Collection ChristopheL via AFP)

Dave Legeno nlc

2014 novemberében az 50 éves Dave Legeno hőgutát kapott a kaliforniai Death Valley-ben. Mi a vérfarkas, Fenrir Greybackként ismerhettük őt. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version