nlc.hu
Sztárok

Mi lett vele? Stanislav Ianevski

Nagyon szexi férfi lett Viktor Krum a Harry Potterből

A Harry Potter és a Tűz Serlege Viktor Krumjának megformálójára, Stanislav Ianevskire szinte rá sem lehet ismerni.

Stanislav Ianevski 1985-ben Bulgáriában született, később Izraelben és öt évig az Egyesült Királyságban is élt. A londoni Mill Hill iskolába járt, ám nem dráma szakra, akkoriban ugyanis még nem voltak színészi ambíciói. Érdekesség, hogy itt iskolatársa volt a Harry Potter-filmek későbbi Dudley Dursley-je, Harry Melling is. Ő egyébként szintén nem volt drámatagozatos.

A Harry Potter és a Tűz Serlege bolgár karakterének, Viktor Krumnak a szerepére mintegy 650 jelentkező közül választották ki egy Szófiában tartott válogatáson, ahová gyakorlatilag a véletlennek köszönhetően került.

„Elkéstem a főiskolai beiratkozásomról és épp azt próbáltam megmagyarázni, hogy miért, amikor összetalálkoztam Fiona Weirrel, a film egyik munkatársával. Felfigyelt rám és elhívott a válogatásra, ami aznap délután volt. Elmentem és körülbelül fél órán át tartott a meghallgatásom. Sokat beszélgettünk a filmről és Bulgáriáról. Utána visszahívtak még két castingra, de egyiken sem tudtam részt venni, mert vizsgáim voltak, így nem számítottam túl sokra. De kaptam egy újabb hívást, bár nem túl kedveset, mivel dühösek voltak rám, hogy nem jelentem meg a válogatáson. Újra elmentem tehát, és találkoztam Mike-kal (Mike Newell rendezővel – a szerk.), és megkaptam a szerepet” – mesélte egy interjújában Ianevski. A színész számára nem csupán az jelentett komoly változásokat és felelősséget, hogy ismertté vált, de az is, hogy Bulgáriát is képviselhette ezáltal az egész világ előtt.

Stanislav Ianevski egykor és most

Stanislav Ianevski egykor és most (Fotók: Profimedia/Getty Images)

A Harry Potterben még kamaszos külsejű – a forgatás idején alig 20 éves – Ianevskinek bizony inkább csak jót tett az idő múlása: mára 35 éves, igencsak szexi férfi lett. Bár mostanáig is Viktor Krum a legismertebb szerepe, az azóta eltelt 15 évben is a pályán maradt, igaz, elsősorban hazájában forgatott különféle tévésorozatokban és mozifilmekben. Jelenleg két filmje vár bemutatásra, a The Cloaking című thrillerben az egyik főszerepet alakítja. 

Stanislav Ianevski, Clemence Poesy, Rupert Grint, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Katie Leung és Robert Pattinson
Megnézem
Összes kép (4)

Az elmúlt pár évben a testépítés az élete meghatározó részévé vált, mostanra igen alaposan kigyúrta magát, az edzéseket pedig a karantén hónapjaiban sem hanyagolta el, sőt. Az elért eredményeire nagyon büszke, Instagram-oldalára is igen gyakran posztol az edzőteremből, elégedetten mutogatva kidolgozott izmait.

A színész a magánéletét szigorúan óvja, így nem tudni, hogy jelenleg van-e párja, esetleg felesége, azonban az biztos, hogy ha van is, őt nem mutogatja a nyilvánosság előtt. Ami viszont biztos, hogy van egy tündéri keresztfia, Stefan, akit viszont már többször is láthattunk az Instáján. 

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top