nlc.hu
Sztárok

Jóképű férfi lett Dennis, a komisz

Jóképű férfi lett Dennis, a komisz

Bár nagy szerelme maradt a színjátszás, a Dennis, a komisz egykori címszereplője, Mason Gamble felnőttként már egészen mással foglalkozik...

Az amerikai Mason Gamble mindössze 6 éves volt 1993-ban, amikor a Dennis, a komisz címszerepében megismerte a világ. A kisfiút mintegy 20 ezer jelentkező közül választották ki a szerepre. Nem ez volt azonban az első filmes munkája, ugyanis korábban felbukkant az  Idétlen időkig című komédiában is. Legközelebb aztán 3 évvel később tért vissza a filmvászonra, majd 2002-ig minden évben forgatott. Feltűnt többek között a  Drágám, add az életed!-ben és a Gattacában, de a CSI: Miami és a Vészhelyzet egy-egy epizódjában is. Tinédzser évei második felétől aztán egyre kevesebb felkérést kapott, utoljára a 2010-es Golf in the Kingdom című filmben játszott. Gamble mindeközben a tanulmányait sem hanyagolta el, így volt B terve, amikor sok más gyerekszínészhez hasonlóan kifújt a filmes karrierje. 

Mason Gamble

Mason Gamble a Dennis, a komisz című filmben és felnőttként (Fotó: Warner Brothers-Getty Images/Facebook)

Beiratkozott a Kaliforniai Egyetem fogorvosi karára, majd szakot váltott és tengerbiológus diplomát szerzett, ezek után pedig a biológus mesterképzést is elvégezte. Jelenleg az intézmény Környezetvédelmi- és Fenntarthatósági Intézetének másodéves doktorjelöltje, környezetmérnöki szakon.

Mason Gamble

Az SAG alapítvány jótékonysági golfbajnokságán (Fotó: Brian To/FilmMagic)

„A szerelmem mindig a színjátszás lesz, ez minden más munkától eltérő munka. A tanulmányaim folytatása és tengerbiológia területe ugyanakkor mindig is szenvedélyesen érdekelt. Nagyon fontos az elméd és a kritikus gondolkodás képességének fejlesztése. Színészként az elméd az egyik legfontosabb eszközöd. Minél többféle perspektívát ismersz, annál többet tudsz beletenni a szerepeidbe” – fogalmazott egy interjújában.

Mindeközben néhány évig a pénzügyi szektorban is dolgozott. Mint az az egyetem weboldalán olvasható: megszerzett tudását és tapasztalatait kamatoztatva, a tudomány, a politika és a közgazdaságtan közötti szakadékot áthidalva szeretne tenni a környezetvédelemért, mivel úgy véli, hogy csak e három kritikus ágazat együttműködésével valósulhat meg a fenntarthatóság.

Mason Gamble és várandós párja

Mason Gamble és várandós felesége (Fotó: Facebook/Mason Gamble)

Bár a közösségi oldalakon csak mérsékelten aktív és a magánéletét nem teregeti ki a nyilvánosság előtt, annyi azért tudható, hogy 2017 nyarán megnősült és feleségével, a szintén környezetvédelemmel foglalkozó Sarah Kate Helmannel tavaly ősszel született meg az első közös gyermekük, akinek a nemét és nevét azonban titokban tartják. 

Mi lett Dennis szüleivel?

A Dennis anyukáját és apukáját alakító két színész, Lea Thompson és Robert Stanton a mai napig is a filmiparban dolgozik. A táncosként indult, majd a Vissza a jövőbe trilógiával világhírűvé vált Lea Thompson 59 éves. Legutóbbi jelentős szerepe a Kisasszonyok 2018-as feldolgozásának Marmee-ja volt, de jelenleg is több filmje vár bemutatásra. 1989 óta Howard Deutch filmrendező házastársa, akitől két felnőtt lánya van. Az 57 éves Robert Stanton az utóbbi évtizedben főleg tévésorozatokban volt látható, legutóbb a Mr. Mercedes című krimisorozatban. A forgatások mellett színházban is játszik, illetve alkalmanként rendez. Magánéletét teljes mértékben óvja a nyilvánosság elől.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top