nlc.hu
Sztárok

Betty, a csúnya lány szereplői

Akkor és most: Nem sokat öregedtek a Betty, a csúnya lány főszereplői

Emlékszel még Bettyre, Armandóra és Marcelára az eredeti, kolumbiai telenovellából? Így élnek ma a főszereplők...

A Betty, a csúnya lány című kolumbiai sorozatot hazájában 1999–2001 között sugározta a televízió, nálunk 2003-ban mutatták be először, azóta több csatorna is megismételte. A 169 részes telenovella és a 26 részes folytatás a világon mindenütt elképesztően felkapott lett és számos, többek között egy amerikai adaptáció is készült belőle.  A történet főszereplőjét, Bettyt Ana María Orozco, a szerelmét, Armando Mendozát Jorge Enrique Abello, míg a férfi menyasszonyát Natalia Ramírez alakította. 

Ana María Orozco

Ana Maria Orozco a sorozatnak köszönhetően hatalmas népszerűségre tett szett. 2001-ben az Év nemzetközi női személyiségének választották a New York Latin ACE díjátadón, míg 2002-ben a spanyol nyelvű televíziós produkciókat díjazó INTE Awardon A legjobb színésznőnek járó díjat is megkapta alakításáért.

A ma már 47 éves színésznő a szappanopera után néhány évig főleg minisorozatokban és filmekben szerepelt, 2014 óta azonban újra vállal telenovellákat is. Még 1999-ben ment feleségül  Julian Arango színészhez, ám ez a frigy csupán 10 hónapig tartott. Második férjével, Martín Quagliával 2005-ben házasodtak össze. Két kislányuk született, Lucrecia és Mia. 2012-ben ez a házasság is válással végződött. Orozco 16 és 11 éves lányával Bogotában él.

Ana María Orozco, a Betty a csúnya lány szereplője

Ana María Orozco 1999-ben és 2017-ben (Fotó: TV2/Sajtószoba; AFP)

Jorge Enrique Abello

Az 52 éves Jorge Enrique Abello szintén a telenovellák világában maradt, jelenleg a La Nocturna című kolumbiai sorozat főszerepében láthatja a közönség. Emellett az Instagramon is rendkívül aktív, 1,3 millió követővel rendelkező oldalán rendszeresen bejelentkezik otthonából élő beszélgetésekkel. A színész első házassága Marcela Salazar Jaramillóval 8 évig tartott. Első feleségétől született lánya, Candelaria Abello Salazar idén töltötte be a 18. életévét. Abello 2016-ban újranősült, fiatal neje, María Isabel Gutiérrez azóta egy kisfiúval és egy kislánnyal ajándékozta meg. 

Jorge Enrique Abello, a Betty a csúnya lány főszerpelője

Jorge Enrique Abello 1999-ben és 2020-ban (Fotó: TV2 Sajtószoba; Jorge Enrique Abello/Instagram)

2017-ben egyébként színpadra vitték a Betty, a csúnya lányt! Nézzétek meg azokat a képeket is, mielőtt kiderülne, hogy mi történt a ravasz Marcelával!

Betty, a csúnya lány színadrab
Megnézem
Összes kép (2)

 Natalia Ramírez

Marcela Valencia megformálója, Natalia Ramírez szintén sorozatszínésznőként dolgozik a mai napig. Mindemellett azonban színházi szerepeket is vállal. 2017 és 2019 között ő is színpadra lépett a Betty, a csúnya lány színházi változatában. Az 53 éves színésznő 1999 óta Ricky Díaz kolumbiai színész házastársa. 2010-ben született meg a kislányuk, Gabriela.

 Natalia Ramírez, a Betty a csúnya lány szereplője

Natalia Ramírez a sorozatban és most, 2020-ban (fotó: IMDB, Instagram/ Natalia Ramírez)

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top