nlc.hu
Sztárok

A farm, ahol élünk főszereplői

Így néznek ki A farm, ahol élünk főszereplői 46 évvel a sorozat indulása után

A farm, ahol élünk című sorozat 46 évvel ezelőtt indult, igaz, hozzánk csak jóval később jutott el. Így élnek ma a főszereplők.

A farm, ahol élünk című tévésorozatot 1974 és 1983 között forgatták az Egyesült Államokban. Hozzánk ehhez képest meglehetősen későn jutott el, ugyanis csak 1998-ban kezdte vetíteni az RTL Klub. Később több csatorna is megismételte. A 10 évados, a speciális epizódokkal együtt 208 részes tévésorozat Laura Ingalls Wilder amerikai írónő önéletrajzi ihletésű regénysorozatából készült, igaz, a cselekménye számos ponton eltér attól. A történet a Minnesota állambeli Walnut Grove-ban játszódik az 1800-as évek második felében, főszereplője az Ingalls család. 

Charles és Caroline Ingalls – Michael Landon és Karen Grassle

A családfőt, Charles Ingallst alakító Michael Landon sajnos már nincs közöttünk, 1991-ben, hasnyálmirigyrák következtében hunyt el, 54 évesen. A nejét, Caroline Ingallst játszó Karen Grassle idén töltötte be a 78-at. A Berkeley Egyetem dráma szakán végzett színésznőt annak idején 47 jelölt közül választották ki a karakter megformálására. Pályafutása során ez volt a legjelentősebb szerepe. A nyolcvanas-kilencvenes években még feltűnt néhány sorozatban, illetve a Wyatt Earp című filmben, ezután azonban mintegy 20 év szünet következett. Az elmúlt néhány évben aztán újra elvállalt néhány tévés felkérést.

Karen Grassle

Karen Grassle (Fotók: Getty Images)

Grassle évtizedek óta elszánt nőjogi aktivista, részt vett a női menedékhelyek létrehozatalában is az Egyesült Államokban. Háromszor volt férjnél, utolsó házassága 1996-ban ért véget. Második férjétől, James Allen Radford ingatlanfejlesztőtől van egy lánya, Lily.

Laura Ingalls Wilder – Melissa Gilbert

Melissa Gilbert 10 éves volt, amikor forgatni kezdték a sorozatot és 19, amikor véget ért, így gyakorlatilag együtt nőtt fel a karakterével, Laura Ingalls Wilderrel. Mindössze 21 évesen csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán. A sorozatot követően is a televízió világában maradt, a mai napig is aktívan forgat, ám tinédzserkori sikereit soha nem tudta felülmúlni. Életének egy szakaszában megküzdött a drog- és alkoholfüggőséggel. Feltűnt néhány színházi produkcióban is, többek között A farm, ahol élünk színpadi változatában, ahol azonban már nem Laurát, hanem Caroline Ingallst alakította.

Melissa Gilbert (Fotók: Getty Images)

Melissa Gilbert (Fotók: Getty Images)

Háromszor házasodott. Első férjétől, Bo Brinkmantól 1989-ban, míg a másodiktól Bruce Boxleitnertől 1995-ben született egy fia. Jelenlegi házastársával, Timothy Busfielddel 2013-ban mondták ki a boldogító igent. 2015-ben bejelentette, hogy Michigan állam 8. körzetében demokratikus jelöltként indul a választásokon, a kampányt azonban egészségügyi okokból fel kellett adnia. Pár éve erősen rákapott a plasztikai beavatkozásokra.

Mary Ingalls – Melissa Sue Anderson

Az akkor 12 éves Melissa Sue Anderson már viszonylag tapasztalt gyerekszínész volt, amikor megkapta Mary Ingalls szerepét a sorozatban. Karaktere a történet szerint 15 éves korában elveszítette a látását, a fiatal színésznő pedig az abban az időszakban nyújtott alakításáért számos díjat, többek között Emmyt is kapott. A sorozatot követően ő is főleg televíziós produkciókban folytatta a karrierjét, jellemzően epizódszerepekben.

Melissa Sue Anderson

Melissa Sue Anderson (Fotók: Getty Images)

1990-ban ment feleségül Michael Sloan író-producerhez, akitől 1991-ben egy lánya, 1996-ban pedig egy fia született. 2002 óta Kanadában élnek, 2007-ben az állampolgárságot is megkapták.

Almanzo Wilder – Dean Butler

Dean Butler 1979-ben csatlakozott a sorozathoz Laura Ingalls szerelme, majd férje, Almanzo Wilder szerepében. A színész szintén a televízió világában folytatta pályafutását, olyan produkciókban tűnt fel, mint a Szereplemhajó, a Gyilkos sorok, a Buffy, a vámpírok réme vagy a J.A.G.-Becsületbeli ügyek. Mindemellett musicalekben szerepelt. 

Dean Butler

Dean Butler (Fotók: Getty Images)

A 64 éves Butler bő egy évtizede azonban visszavonult a színjátszástól, azóta rendezőként is producerként dolgozik. 2001 óta Katherine Cannon házastársa, közös gyermekük nincs, azonban együtt nevelték fel a színésznő első házasságából született fiát. 

Nellie Oleson – Alison Arngrim 

Alison Arngrimet előbb Laura, majd Mary Ingalls szerepére hallgatták meg, végül aztán a sorozat egyik legidegesítőbb és egyben legviccesebb karakterét, Nellie Olesont bízták az akkor 12 éves gyerekszínészre. 1984-től a különleges arcvonásokkal rendelkező lány modellként folytatta karrierjét. A tévézés világába a kétezres évek elején tért vissza. Mindemellett stand-up estekkel turnézik, egyik produkciójában a mai napig is a sorozat forgatásáról szóló történetekkel szórakoztatja a közönséget.

Alison Angrim

Alison Arngrim (Fotók: Getty Images)

Rengeteget jótékonykodik, többek között AIDS-betegeket segítő, illetve a kiskorúak zaklatása ellen fellépő szervezetek támogatója és szószólója. Az utóbbi ügy különösen érzékenyen érinti, ugyanis gyerekként ő is zaklatás áldozata volt. Arngrim kétszer házasodott, második férjétől, Robert Paul Schoonovertől van egy lánya. 

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top