nlc.hu
Sztárok

Esmerelda szereplők akkor és most

Lucio Malevertől Jose Armandóig – Az Esmeralda szereplői 23 évvel a bemutató után

23 éve mutatták be az Esmeralda szappanoperát. Van olyan szereplő, akinek azóta mocskos, zaklató, szexuális üzenetek miatt kellett bíróságra állnia, míg kolléganőjét elrabolták az éjszaka közepén. Megnéztük, mi történt a szereplőkkel.

Juana – Raquel Pankowsky

A most 70 éves színésznő alakította Dr. Malaver bejárónőjét. Raquel ma is aktívan dolgozik, legutóbbi sorozatát 2018 végén mutatták be. 11 éves korától láncdohányos volt, mely majdnem az életébe került. Amikor tüdeje miatt kórházba került, és közölték vele, hogy el kell hagynia a cigarettát, azt mondta, élete legnehezebb, de legjobb döntését hozta. Hónapokig lakott egy szanatóriumban, mire kigyógyult függőségéből, de azóta sem gyújtott rá.

Raquel Pankowsky, Az Esmeralda sorozat Joanája

Raquel Pankowsky, vagyis Juana (Fotó: TV2 Sajtószoba/Getty Images Medios y Media)

Georgina Montalvo és Dr. Bernardo Pérez-Montalvo – Gustavo Rojo és Ana Patricia Rojo

Nemcsak a sorozatban, de a valóságban is apa-lánya párosról van szó. Többször is szerepeltek együtt, utolsó közös munkájuk A sors útjai című sorozat volt, melynek forgatása közben, 2017-ben az idős színész elhunyt. A 46 éves Ana Patricia kétszer ment férjhez, és mindkét házasságnak válás lett a vége. Két gyermek édesanyja.

Ana Patricia Rojo az Esmeralda sorozatban

Gustavo Rojo lánya, Ana Patricia Rojo az Esmeralda sorozatban (Fotó: TV2 Sajtószoba/ Getty Images Carlos Tischler)

Dominga – Raquel Olmedo

Olmedo idén decemberben ünnepli a 83. születésnapját. A kubai forradalom után menekült Mexikóba. Sikeres énekes és színésznő, aki ma is aktívan dolgozik. Sokáig pletykálták róla, hogy leszbikus, ő egy interjúban úgy válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, hogy szerinte teljesen egyértelmű a válasz, kár is ezt firtatni. „Sosem voltam férjnél, és sosem érdekeltek a férfiak. Bélyegezzenek meg mint leszbikust, vagy fogadjanak el mint színésznőt, nekem mindegy melyik.”

Raquel Olmedo Dominga az esmeraldából

Raquel Olmedo 1997-ben, és 2019-ben (Fotó: TV2 Sajtószoba/Clasos Getty Images)

Blanca – Raquel Morell

Esmeralda édesanyja sem sokat változott az elmúlt 23 évben. A 61 éves színésznőnek Fernando Nesme operatőr a férje, gyermekük nem született. A színjátszás mellett nagyon érdekli az asztrológia is.

Raquel Morell - az Esmeralda sorozatból

Raquel Morell alakította Esmeralda édesanyját (Fotó: YouTube/Instagram-Raquel Morell)

Graciela – Nora Salinas

Sanyarú sors jutott a sorozatban Gracielának, akit a sírig vitt a fene nagy szerelem. Modell és szépségkirálynő volt, mielőtt színészkedni kezdett. Az Esmeralda mellett közel harminc sorozatban láthatták már a nézők, jelenlegi is kettő telenovellában játszik. A 44 éves Nora kétszer volt házas, és két gyermek anyukája. 

Esmeralda sorozat, Nora Salinas

Nem sokat változott 23 év alatt Graciela, vagyis Nora Salinas (Fotó: TV2 Sajtószoba/Medios y Media; Getty Images)

Adrián – Alejandro Ruiz

Az 53 éves Ruiz egyik mellékszerepből ugrik át a másikba, annyit dolgozik. Tulajdonképpen évente forgat legalább két sorozatot, és szabadidejében szelfiket posztol az Instán. Vagy mást. 2014-ben ugyanis csúnya botrányba keveredett egy helyi rádió beszámolója szerint, amikor kiderült, hogy szexuális tartalmú üzeneteket és önkielégítés közben készült fotókat, videókat küldött rajongóinak. A nők később nyilvánosságra hozták ezeket a levelezéseket. A vihar hamar elült, máig nem tudni, hogy lejáratásról volt-e szó.

Alejandro Ruiz, az Esmeralda sorozatból

Adrián is megöregedett. Őt Alejandro Ruiz alakította (Fotó: TV2 Sajtószoba/Instagram-Alejandro Ruiz)

Dr. Álvaro – Juan Pablo Gamboa

A hoppon maradt szépfiú, aki hiába adta vissza Esmeraldának a látását, nem vezethette oltár elé az imádott asszonyt. Nos, Juan Pablo Gamboa már 53 éves és eddig kétszer volt házas. Egyes lapok szerint négy, más információk szerint öt gyermeke van. Az biztos, hogy a legidősebbek már felnőttek, a kicsik pedig most kezdik az ovit és a sulit.

Juan Pablo Gamboa az Esmeralda sorozatból

Álvaro elegánsban 1997-ben és mostanában. Szerintetek Juan Pablo Gamboa sokat változott? (Fotó: TV2 Sajtószoba / Instagram-Juan Pablo Gamboa)

Friss családi fotók Juan Pablo Gamboa Instagram-oldalán.

Juan Pablo Gamboa és családja

Juan Pablo Gamboa és családja (Fotó: Instagram-Juan Pablo Gamboa)

Melisio – Ignacio López Tarso

Amikor elkezdtük ezt az anyagot, biztosak voltunk benne, hogy a Melisiót alakító Ignacio López Tarso már elhunyt. Nagyon tévedtünk. A 95 esztendős színész még ma is aktívan játszik színházban és sorozatban. Egyetlen fiúgyermek édesapja.

Ignacio López Tarso

Meliso bizony még ma is él! Ignacio López Tarso 2019-ben egy rendezvényen (Fotó: TV2 Sajtószoba/ Getty Images – Medios y Media)

Fátima – Laura Zapata

Laura Zapata mondhatni mindig a kibírhatatlan anyós szerepét kapja az élettől a sorozatokban. A 64 éves Zapata elvált, két gyermek édesanyja. A szintén színésznő Thália féltestvére. A dráma neki is kijutott az életben. 18 évvel ezelőtt egyik testvérével együtt elrabolta egy bűnbanda. A testvérekért ötmillió dollárt követeltek, de a családból senki nem reagált a követelésre. Zapatának úgy sikerült kiszabadulnia, hogy ígéretet tett elrablóinak a pénz átadására, testvére még további egy hónapig raboskodott. Az összeget végül Thália kifizette, de azt kérte Laurától, hogy soha sem sorozatban, sem színházban ne játssza el az elrablását. Ő azonban már két évvel később színdarabot írt belőle. A világsztárrá vált Thália pedig azóta sem hívta fel telefonon.

Laura Zapata az Esmeralda sorozatból

Fátima, vagyis Laura Zapata akkor és most (Fotó: TV2 Sajtószoba/Getty Images -Medios y Media)

Kolléganőjével, Raquel Morell színésznővel gyakran összejárnak.

Esmeralda: Laura Zapata és Raquel Morell

Laura Zapata és Raquel Morell (Fotó: Instagram-Raquel Morell)

Lucio  Malaver – Salvador Pineda

A 68 éves Pineda nagyon magának való életet él, de sorozatokban még ma is látható. Feleségétől is elvált, és közös lányukkal is csak nagyon ritkán lehet látni. Azért a kalapokhoz az Esmeralda óta ragaszkodik.

Salvador Pineda

Salvador Pineda nem tud szabadulni a kalaptól (Fotó: TV2 Sajtószoba/AFP)

José Armando – Fernando Colunga

Fernando Colunga jövőre ünnepelheti az 55. születésnapját. Egyébként szeret is partikra járni. Bár igazán sokat talán a nálunk vendégeskedő Gabriela Spanic tudna mesélni róla, hiszen partnerek voltak a Paula és Paulinában, azért mi is megpróbáltunk kideríteni róla néhány újdonságot. Nos, ahogyan az látható, nagyon sokat fogyott, és az arcát is, mondjuk úgy, hogy feszesen tartja. 

Fernando Colunga akkor és most

José Armando arcával mi történt? Fernando Colunga 1997-ben és 2020 januárjában. (fotó: TV2 Sajtószoba/Getty Images – Daniele Venturelli)

Szívesen pózol más hírességekkel, ha rendezvényre megy, így például Cannes-ban egyszer Sylvester Stallone társaságában készült róla kép. De hatalmas örömet szerezett a török és a mexikói sorozatok kedvelőinek, amikor a Szulejmánból megismert Meryem Üzerlivel mosolygott a kamerába.

Fernando Colunga és Meryem Üzerli

Fernando Colunga és Meryem Üzerli 2020 januárjában (Fotó: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images )

Azt mondja, azért nem nyaggatja a sajtó a magánéletével kapcsolatos kérdésekkel, mert unalmas, hétköznapi életet él. Egy biztos, a párkapcsolatait hatalmas homály fedi.

Esmeralda – Leticia Calderón

Az 53 éves színésznő semmit nem veszített a varázsából. Bár egy időszakban rövid frizurája volt, mostanában ismét a hosszabb hajra esküszik. Jelenleg két sorozatban is főszerepet játszik.

Leticia Calderón akkor és most

Leticia Calderón akkor és most (Fotó TV2 Sajtószoba/Getty Images)

Leticia kétszer volt házas. Még 1997-ben, az Esmeralda bemutatójának évében ment feleségül Marcos Lópezhez, de házasságuk három évvel később befuccsolt. 2003-ban ismét kimondta az igent, akkori választottja Juan Collado volt, akivel két közös gyermekük is született, ám idővel ez a házassága is véget ért. Idősebb fia, Luciano Down-szindrómás, erről a színésznő mindig is nyíltan beszélt.

Leticia Calderón és gyermekei

Leticia Calderón és gyermekei (Fotó: Getty Images – Victor Chavez)

Akik már nincsenek köztünk

Dionisio karakterét a kezdeti epizódokban Juan Carlos Serrán alakította, aki 2016-ban hunyt el. Tőle Rafael Amador vette át a szerepet. 

Juan Carlos Serrán az Esmeralda sorozatból

Juan Carlos Serrán (Fotó: TV2 Sajtószoba)

Crisanta megformálója Dina de Marco, nem sokkal a finálé után, 1998-ban hunyt el.

Dina de Marco az Esmeralda sorozatból

Dina de Marco (Fotó: TV2 Sajtószoba)

A kőszívű édesapa, Don Rodolfo, vagyis Enrique Lizalde 2013-ban halt meg.

Enrique Lizalde

Enrique Lizalde, vagyis Don Rodolfo (Fotó: TV2 Sajtószoba)

Akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top