nlc.hu
TV-sztárok

A Váratlan utazás Gus Pike-ja ma

Akkor és most: így él ma a Váratlan utazás Gus Pike-ja

Michael Mahonen már egy évtizede felhagyott a színészettel, a filmszakmától azonban nem szakadt el.

A Váratlan utazás Gus Pike-jának karakterét eredetileg csupán epizódszereplőnek szánták és egy másik színészt választottak ki a megformálására. A szerepet egyeztetési okokból végül Michael Mahonen kapta meg, a figura pedig összesen 28 részben tűnt fel, a cselekmény egyik kulcsszereplőjeként.

A színész 1989-ben végzett a George Brown Főiskola színházművészeti programjában, majd egy edmontoni színházi társulat tagja lett. 1990-ben került be a sorozatba, mely az első televíziós munkája volt. Alakításáért három alkalommal is Gemini-díjra jelölték. Érdekesség, hogy bár Gus Pike rengeteget hegedül, a színész egyáltalán nem tud  játszani a hangszeren, csupán meggyőzően imitálta azt. Karakterének jelentős szerepet szántak az 1998-ban készült Boldog karácsonyt, Hetty néni! című tévéfilmben is, azonban Mahonennek olyan alacsony összeget kínáltak a munkáért, amit ő nem volt hajlandó elfogadni, emiatt pedig végül a forgatókönyvet is át kellett írni.

A színész a Váratlan utazást követő években több tévésorozatban, illetve néhány filmben is feltűnt, ám jellemzően csak epizódszerepekben. 

Michael Mahonen

Michael Mahonen a sorozatban és napjainkban (Fotó: IMDB/Facebook)

Évtizedek óta a Falun Gong nevű ősi, kínai vallási meditációs módszer gyakorlója. Sandstorm címmel filmet is készített a Falun Gong-gyakorlók üldöztetéséről Kínában. A projektnek ő volt a forgatókönyvírója, a rendezője és a producere is, a stáb önkéntesekből állt, a költségvetése pedig az 5000 dollárt sem érte el. A film összesen 29 díjat nyert el különféle filmfesztiválokon.

A ma már 55 éves Mahonen utoljára 2009-ben vállalt színészi munkát, azóta forgatókönyvíróként és rendezőként dolgozik. Magánéletét rejti a nyilvánosság elől, de úgy tudni, hogy még nem nősült meg és nem született gyermeke.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top