nlc.hu
Sztárok

A Fatmagül sztárjai akkor és most

Elkerüli a boldogság a Fatmagül sztárjait – Így néznek ki 10 évvel a premier után

A Fatmagül című sorozatot a fél világ követte, rajongtak és izgultak a nézők a történeten. Mi lett azóta a főszereplőkkel?

A Fatmagül (eredetileg: Fatmagül’ün Suçu Ne?) című sorozat egy 1986-ban bemutatott film feldolgozása, amely 2010-ben indult – Magyarországon 2017-ben kezdték vetíteni –, és alaposan felkorbácsolta az indulatokat hazájában, Törökországban.

A fő történetszál ugyanis az, hogy a főszereplőnőt, Fatmagült három férfi megerőszakolja, ami annyira kiverte a biztosítékot a török politikusoknál, hogy még a parlamentben is napirendi kérdés lett belőle, hogy betiltsák vagy engedjék ezt a témát a tévébe. A sorozat mellett civil szervezetek és írók is kiálltak, és rávilágítottak, hogy a nők jogaiért áll ki a széria, úgyhogy nagy hiba lenne betiltani. A nyomásnak engedett a politika, a Fatmagül pedig elindult, és meghódította a világot a következő két évben, hogy 2012-ben már véget is érjen. De mi történt a három főszereplővel a kezdetek óta?

Ez történt a Fatmagül sorozat főszereplőivel

A Fatmagül sorozat főszereplői (Kép: IMDb)

Az alapkonfliktus

Fatmagül Izmirben él a családjával, vőlegénye, Mustafa a helyi halász. Egyik nap a Yasaran család érkezik a városba, hogy Szelim és Meltem eljegyzését megünnepeljék. Ezen az éjszakán, mikor Fatmagül Mustafához megy, három férfi a Yasaran családból rátámad a lányra, és megerőszakolják. Velük tart Kerim is, aki ugyan nem bántja Fatmagült, de nem is veszi védelmébe….

Fatmagül Ketenci Ilgaz – Beren Saat

Törökország egyik legnagyobb sztárja Beren Saat, aki Fatmagül szerepében vált igazi világsztárrá, amit számos szerep követett még, köztük a Szultánában. Tehetséges, híres és gyönyörű, ám az élete egyáltalán nem volt könnyű, 2016-ban mesélt arról egy interjúban a Fatmagült játszó színésznő,  hogy milyen tragédia árnyékolta be a boldogságát: „Efe életem szerelme, még a középiskolából. Három évig voltunk együnk. Barátság és szerelem is volt. Ez egy olyan szerelem, amit az életben még egyszer biztosan nem fogok megélni. Egy este hazavitt, én le is feküdtem, és néhány óra múlva a hullaházban láttam viszont. Egy barátja vezette az autót. Fiatalság, bolondság, sebesség. Közlekedési balesetet szenvedtek.”

Így néz ki a Fatmagül főszereplőnője

A Fatmagül hősnője szinte semmit sem változott (Kép: IMDb/Instagram)

Szerelme halála után a színésznő alig négy hónappal már újra randizni kezdett, de a saját bevallása szerint sokáig nem volt képes arra, hogy komoly kapcsolata legyen. Annyira azért nem talált nehezen párt magának, hiszen 2014-ben férjhez ment egy török énekeshez, aki a 2007-es Eurovízión képviselte Törökországot. A férj, Kenan Doğulu miatt sokan megszólják a Fatmagült alakító, gyönyörű színésznőt, mert a kritizálók szerint a férfi leginkább egy csúnya manóhoz hasonlít. Bár Saat nagyon szeretne gyereket, ennek érdekében lombikprogramban is részt vesznek Amerikában a férjével, ám egyelőre még nem jártak sikerrel.

Kerim Ilgaz – Engin Akyürek

A sorozatban Kerim Ilgaz szerepét játszotta Engin Akyürek, aki nyomásra veszi el feleségül az erőszak után Fatmagült. A Törökországban eszméletlen nagy rajongótáborral rendelkező színész általában szerelmes szerepeket kap a sorozatokban, de ez egyáltalán nem zavarja, így nyilatkozott egy interjúban erről:

Mindig küzdelmes, kemény, bonyodalmas, sérült kapcsolatok férfi szereplője voltam. A nézők szerelemre vágynak, mert a szerelem mindent megszépít.

Érdekes, hogy épp ezek a szerepek találják meg, hiszen a saját bevallása szerint nem volt nagy törés az életében, ha a gyerekkorába leásna bármelyik pszichológus, nem találna benne traumákat. A kamaszkorára kifejezetten örömmel emlékszik vissza, sőt, könyvet is ír a fiatalkori élményeiről. Az írás nem áll messze tőle, 2016-ban egy barátjával úgy döntött, saját magazint készítenek Kedvére való címmel, melyben publikálja az írásait. 

Így néz ki a Fatmagül főszereplője, Kerim

Engin Akyürek a Fatmagülben és manapság (Kép: Youtube/Instagram)

Akyürek próbálja megtartani magának a magánéletét, ezért a párkapcsolati státuszáról leginkább csak találgatnak a pletyka lapok, abban azonban megegyeznek, hogy 2020-ban nem láttak az oldalán még barátnőt, úgyhogy a színész valószínűleg szingli. Eddig három barátnőről tudunk a magazinokból, akik közül egyiket sem jegyezte el. A jövőre 40 éves Akyürek tehát agglegény, ráadásul egy olyan fajta, aki értelmes, és a mának él.

Mustafa Nalçalı – Firat Çelik

Firat Çelik alakítja a sorozatban Mustafát, a halászt, akinek gyermekkori szerelme a főhősnő, el is jegyezték egymást, ám a férfit rákényszeríti a családja, hogy felbontsa az eljegyzést, miután megtudják, hogy megerőszakolták Fatmagült.

A színész Németországban született, majd egészen kilencéves koráig Párizsban élt, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy visszatérnek hazájukba, Törökországba. Çelik a színészetet is Párizsban tanulta, ám végül a török sorozatokban talált rá a siker. A francia gyökerek olykor megnehezítik a dolgát, így történt ez a Fatmagül forgatása közben is: „A francia kultúrában nőttem fel, ezért Mustafa szerepe igazi kihívás volt számomra.

A forgatás közben folyton azon rágódtam, hogy erre a helyzetre hogyan reagálna egy török férfi.

Ez nem is állhatna messzebb a párizsi gyökereimtől. Nem a török nyelv okozott nehézséget, hanem inkább a testbeszédem miatt aggódtam.”

Ennyire jóképű még ma is a Fatmagül sztárja

Firat Celik a Fatmagülben is olyan jóképű volt, mint most (Kép: Youtube/Instagram)

Amikor egy interjú során arról kérdezték, mit gondol a török férfiakról, közölte, hogy a valóságban sosem tudna úgy viselkedni, mint a törökök: „Bármennyire is próbálom a török férfiakat ábrázolni a tévében, sokszor előtör belőlem az európai ember. Ilyenkor a rendező megállít és rendreutasít, hogy egy török férfi sosem mutatná ki ennyire az érzelmeit. Volt egy jelenet, melyben Mustafa búcsúzik a családjától, és megöleltem emiatt az anyámat, a rendező meg nem értette, mit csinálok, hiszen egy török férfi nem ugrana így az anyja nyakába, hanem előbb megcsókolja a kezét. De abban is különbözöm a török férfiaktól, hogy ha az én barátnőm miniszoknyát akar felvenni, vagy el akar menni a barátnőivel szórakozni, akkor megteheti, mert mellettem szabad ember.”

Nemcsak a színészetben, hanem a főzésben is jeleskedik Çelik, saját éttermet is nyitott Au Plaisir néven. A szívében jól megfér a szakácsmesterség és a színészet egymás mellett, mindkettőt szenvedélyesen szereti, és ha az egyikből elege van, akkor a másikba fektet több energiát, ezzel elkerüli a kiégést is. Jelenleg a 39 éves színész az agglegények életét éli, mióta 2010-ben szakítottak Saadet Aksoy török színésznővel, nem találta még meg az igazi szerelmét.

Nézd meg videón a szereplők változását:

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6 

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top