nlc.hu
Sztárok

Lengyel Tamás véleménye

Nemzeti Színház: Lengyel Tamás ezt gondolja Vidnyánszky Attiláról

Nem érti azokat, akik felszólaltak az igazgató mellett.

Mint ahogy korábban mi is megírtuk, súlyos baleset történt a Nemzeti Színházban: két színész, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia több métert zuhant a díszletről, végtagsérülésekkel kellett őket kórházba szállítani. Két napja Szász Júliát kiengedték a kórházból. Mint több forrás is megerősítette, a két előadónak hosszú időre lesz szüksége ahhoz, hogy visszatérjen a színpadra. Az Index úgy tudja, korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak – a Rómeó és Júlia rendezőjének –, hogy a díszlet életveszélyes. Bár Vidnyánszky a társulat rendkívüli ülésén lemondott a pozíciójáról, Csák János kulturális és innovációs miniszter ezt nem fogadta el. Az Adom a napom tegnapi vendége, Lengyel Tamás is megszólalt a történtekről, aki nem ért egyet a dolgok alakulásával.

„Vidnyánszky Attila helyében én tudom, mit tennék: engem nem érdekelne, hogy Csák János nem fogadja el a lemondásomat, én lemondanék. Azt gondolom, ez a felelősség az intézmény vezetőjét terheli” – mondta Geszti Péternek a színész, majd arról is beszélt, hogyan gondolkozik azokról a kollégáiról, akik kiálltak az igazgató mellett.

„Nagyon befolyásol és nagyon rossz szájízt okoz a mellette felszólalóknak a névsora. Olyan, mintha ez egy megkoreografált, előre eltervezett dolog lenne, hogy Attila, maradj, neked akkora szíved van, hogy belefér az egész Nemzeti Színház, csak te tudod ezt az egészet végigvezetni ezen a problémán.”

Lengyel Tamás

Lengyel Tamás (Fotó: Schumy Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top