Sztárok

Varázsold még szebbé az ünnepeket a Szegedi Szabadtéri Játékokkal!

Az együtt töltött idő a legszebb ajándék! Különösen, ha egy feledhetetlen nyári estét, egy csodálatos színházi élményt rejtünk a karácsonyfa alá – Szabadtéri-belépő formájában!

A napfény városának szívében megbúvó Dóm téri nagyszínpad 2024-ben négy nagyszabású előadással kedveskedik látogatóinak, amelyek között egy különleges bemutató és egy örök kedvenc visszatérő is gondoskodik majd a feledhetetlen percekről!
A Fesztivál következő évada sem múlhat el egy grandiózus saját produkció nélkül – ráadásul ezúttal egy szabadtéri színpadon még sosem játszott remeket visz színre a Szabadtéri: Sylvester Lévay és Michael Kunze csodálatos musicaljét, a Daphne Du Maurier világsikerű regényén alapuló Rebeccát! Thrillerelemekkel átszőtt szerelmi bonyodalom, e világi és túlvilági rejtélyek, identitáskeresés: a Rebecca egy keserédes Hamupipőke-történet, amelyben a herceg – vagy esetünkben egy gazdag angol lord – eljövetele csak a mese kezdetét jelenti. Sodró, nagyívű dallamok, gótikát idéző, borzongatóan szép cselekmény várja a Szabadtéri Játékok nézőit, vadonatúj, izgalmas rendezésben július végén és augusztus elején.

Rebecca

Rebecca

A rockosabb dallamvilág és a magyar közönségkedvencek rajongóinak sincs oka aggodalomra, a Szabadtéri Játékokra ugyanis visszatér a negyvenéves István, a király! Nemzeti rockoperánk ezúttal Novák Péter újszerű rendezésében érkezik a Dóm térre, Tóth Kázmér által ideálmodott díszlettel, Horányi Juli egyedülálló jelmezeivel. Az ikonikus dalok ismerős, mégis friss és tökéletes megszólaltatásáról kiváló színművészek és népszerű énekesek gondoskodnak majd. Címszerepben Koltai-Nagy Balázs, de színpadra lép többek közt Borbély Richárd, Horányi Juli, Köteles Leander, Sena, Herczku Ágnes és Kardos-Horváth János is, Koppány szerepében pedig Baricz Gergőt láthatják, akik augusztusban ellátogatnak Szörényi Levente és Bródy János történelmi ihletésű, mégis mindig aktuális klasszikusának legújabb előadására.

István,a király fotó:ErhardtLászló

István, a király (Fotó:Erhardt László)

Az évad elején a világhírű Péter Bence zongoravirtuóz is fellép a Szabadtérin, hogy a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közösen egyensúlyozzon a klasszikus és populáris stílus határvonalán, ámulatba ejtve minden zenekedvelőt.
Az óriási érdeklődésre való tekintettel pedig újra színpadra kerül a Szegedi Szabadtéri 2023-as sikerbemutatója, a Geszti-Monori-Tasnádi szerzőtrió Ezeregy éjszaka című, varázslatos world musicalje: csak Szegeden látható sztárszereposztással, lenyűgöző látvánnyal, feledhetetlen dallamokkal.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nagy múltú, hangulatos színházi fesztiválján kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való szórakozást – így a család bármely tagját meglepheted egy maradandó élménnyel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top