nlc.hu
Sztárok
Karikó Katalin ruhája a Nodel-díj átádásán

Csézy tervezte ruhában vette át a Nobel-díjat Karikó Katalin

A kutatónő egy nagyon különleges ruhadarabot viselt a gálán.

Karikó Katalin a magyar énekesnő, Csézy (Csézi Erzsébet) által tervezett ruhában vette át a Nobel-díjat Stockholmban vasárnap – írja a Bors. Az előadó ezt sírva nézte végig – erről a közösségi oldalán írt meghatódva.

Karikó Katalin,

Karikó Katalin biokémikus átveszi az orvosi-élettani Nobel-díjat XVI. Károly Gusztáv svéd királytól – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Soha nem gondoltam volna, hogy sírva fogom nézni, ahogy Karikó Katalin mosolyogva veszi át a Nobel-díjat az általam készített ruhában. Tiszta szívből gratulálok és nagyon büszke vagyok Rá!” – posztolta.

Karikó Katalin,

Karikó Katalin a Csézy tervezte ruhában – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csézy elárulta a bulvárlapnak, hogy több ruhát is kért már tőle a világhírűvé vált magyar biológus. „Hallott az általam tervezett ruhákról, ki is nézett többet a neten, de szeretné, ha személyesen is készítenék neki néhány estélyit, koktélruhát, amikben a különböző nemzetközi eseményeken, díjátadókon megjelenhet. Így kezdődött a közös munka” – mesélte az énekesnő. A Nobel-díj átadón viselt ruha hátteréről pedig a következőket árulta el: „Már eddig is több gyönyörű ruhát készítettünk neki, és a születésnapomon hívott fel, hogy a Nobel-díjat is Csézy-ruhában szeretné átvenni. Mondanom sem kell, egész éjjel nem aludtam utána.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top