Sztárok, akik nyíltan kritizálták a királyi családot

nlc | 2024. Január 05.
Több olyan híresség is van, aki idejétmúltnak találja a brit monarchiát, de vannak, akik bizonyos tagok viselkedését tették szóvá.

A brit királyi család idealizált helyzetben van, a legtöbben, még ha nem is értenek egyet a pozíciójukkal, tiszteletben tartják őket annyira, hogy nem mondanak rosszat róluk. Persze olyan is van, akit egyenesen lenyűgöz a jelenlétük, lásd Daniel Craiget, akit teljesen elvarázsolt Katalin hercegné a Nincs idő meghalni 2021-es premiervetítésén. Ugyanakkor nem mindenki ennyire rajongó természet, vagy visszafogott, ha szóba jön a téma, sőt, egészen durva megnyilvánulásoknak is lehettünk már tanúi. Mutatjuk őket!

Russel Brand

„Angliában mi a fenének van királynőnk? Úgy kell hívnunk őt, hogy felség, mintha fenséges lenne. Ő csak egy személy. Felség! Mi a franc ez? Magasan, felettünk, egy osztálypiramis tetején van, egy pénzespolcon a saját arcával” – fejtette ki Russel Brand, aki Erzsébet királynőt egy ízben nácinak is titulálta. (Fotó: Profimedia)

Danny Boyle

Danny Boyle, a Gettómilliomos rendezője azzal került a címlapokra, hogy azt mondta, a monarchia elavult intézmény, a királynőt pedig megválasztott vezetővel kellene leváltani. Javasolt is valakit a feladatra: J.K. Rowlingot. Sőt, amikor lovaggá akarták ütni, azt is tisztelettel visszautasította, mondván „abban hiszek, hogy egyenrangú állampolgár legyek, mintsem preferált alany.” (Fotó: Profimedia)

Colin Firth

Bár György királyt is eljátszotta, és tisztelettel beszél, ha a királyi családról kérdezik, Colin Firth többször utalt már arra, hogy egyáltalán nem monarchista. Amikor a Brexitet megszavazták, olasz állampolgárságot kért, amit meg is kapott, pedig azt gondolná az ember, hogy ő aztán ízig-vérig igazi angol, aki tiszteli az országa hagyományait. (Fotó: Profimedia)

Daniel Radcliffe

A Harry Potter-filmek sztárja, Daniel Radcliffe saját magát ellenzékinek tartja. „Határozottan republikánus vagyok a szó brit értelmében. Egyszerűen nem látom a monarchia értelmét, bár ádáz hazafi vagyok. Büszke vagyok arra, hogy angol vagyok, de úgy gondolom, hogy a monarchia sok mindent jelképez abból, ami nincs rendben az országban.” Ugyanakkor egy másik interjúban kifejezetten kikelt Harry herceg ellen, annak náci jelmeze miatt, ugyanis Radcliffe maga is zsidó felmenőkkel rendelkezik. (Fotó: Profimedia)

Noel Gallagher

Noel Gallagher 2000-ben egy interjúban bohócnak nevezte a királyi családot és a monarchia felszámolására szólított fel. 2015-ben pedig elhangzott egy olyan állítás is – amit az ő számlájára írnak, bár ez sosem nyert bizonyítást – miszerint: „Nem szeretném, ha a királyi család meghalna, csak azt, ha megnyomorodna. Megszabadítanám néhány lábától.” (Fotó: Profimedia)

Piers Morgan

Piers Morgant még az állásából is kirúgták, amiért élő adásban azt mondta, semmit nem hisz el abból, amit Meghan Markle Oprahnak mondott. „Akkor se hinnék el neki semmit, ha felolvasna nekem egy időjárás-jelentést” – hangzott el az ominózus kijelentés, ami olyan sok embert felháborított, hogy a műsorvezetőnek távoznia kellett a csatornától. (Fotó: Profimedia)

 

via

Exit mobile version