nlc.hu
Sztárok

A királyi család tagjai, akiket rákkal diagnosztizálták

Nem Sarah Ferguson az egyetlen a királyi családban, aki megküzdött a rákkal

Bár való igaz, hogy nem túl gyakori a brit királyi család tagjai között a daganatos megbetegedés, azért őket sem kerüli el sajnos teljesen a betegség.
Sarah Ferguson

Kék vér vagy sem, sajnos a betegség nem válogat. A napokban derült ki, hogy Sára yorki hercegné, András herceg egykori feleségénél bőrrákot diagnosztizáltak. A királyi család eléggé szűkszavú, ha betegségekről van szó – lásd Katalin hercegnét, akinek titokzatos műtétje miatt teljes hírzárlatot rendeltek el – ám Sarah Ferguson azért döntött úgy, hogy közleményt ad ki az állapotáról, mert szerette volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

A nyár folyamán a hercegnének már a mellrák egy korai formájával is szembe kellett néznie, aminek következtében teljes masztektómiát hajtottak végre rajta – így derült fény a rosszindulatú bőrelváltozásra is. Nem ő azonban az egyetlen, akinek a rákkal fel kell vennie a harcot, a családban – ha nem is gyakran – de sajnos előfordult már daganatos megbetegedés korábban is.

Mihály kenti herceg
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top