nlc.hu
Életmód

Katalin hercegné kórházban

Katalin hercegné kórházba került: íme pár részlet az állapotáról

A walesi hercegi pár hivatalos Instagram-oldalán közölték a hírt.

A Kensington-palota egy közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy Katalin hercegné tegnap óta kórházban van, ahol egy tervezett hasi műtéten esett át. A beavatkozás sikeres volt, de a hercegné a következő 10-14 napban így sem hagyhatja el a londoni intézményt. Továbbá arra is fény derült, hogy húsvétig biztosan szüneteltetnie kell a nyilvános megjelenéseit.

Katalin hercegné

Katalin hercegné (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

„A walesi hercegné értékeli az érdeklődést, amelyet ez a nyilatkozat kivált majd. Reméli, hogy a nyilvánosság megérti azon kívánságát, hogy gyermekei számára a lehető legnagyobb mértékben megőrizze a normális életet: és azon vágyát, hogy személyes orvosi információi bizalmasak maradjanak. (…) A walesi hercegné elnézést kér minden érintettől, amiért el kell halasztania közelgő programjait. Várja, hogy a jövőben minél többet, amilyen hamar csak lehet, újra be tudjon iktatni” – olvasható többek között a posztban. A palota arról is szót ejtett, hogy Kate Middleton állapotáról csak akkor osztanak meg további részleteket, ha az feltétlenül szükséges – szemlézte a Daily Mail. A lap biztos forrásra hivatkozva arról ír, hogy nem rákos megbetegedésről van szó. Vilmos herceg szintén számos megjelenést elhalasztott, külföldi útja sem lesz a következő hónapokban, hogy ezzel is támogassa a családját, és a felesége mellett lehessen. Katalin hercegné szülei, Carole és Michael Middleton, valamint testvére, Pippa Middleton és James Middleton is jelen vannak, hogy támogassák az édesanya felépülését, ha hazatér az otthonába. A hercegné alig több mint egy hete ünnepelte a születésnapját. 

Aggódnak a rajongók 

Vilmos herceg felesége jó egészségnek örvend, de korábban került már kórházba például hyperemesis gravidarum miatt, ami vészes terhességi hányást jelent. Ez a terhességi panasz egyébként rendkívül kellemetlen lehet, és ha nem kezelik, súlyos egészségi problémákat okozhat. Katalin hercegné két terhessége alatt is küzdött a betegséggel, rengeteget fogyott, és az állandó rosszullétek miatt rendszeresen kapott infúziót, orvosai pedig komolyan aggódtak érte. Tavaly szeptemberben arról cikkeztek a lapok, hogy a walesi hercegné jobb kezén sérülés jelei voltak láthatók, a középső és mutató ujja rögzítve volt. A palota azonnal reagált: Katalin a gyerekekkel ugrált a trambulinjukon, ott szenvedett sérülést a két ujja, de nem érte komolyabb baj. A kórház, ahol most ápolják, az Egyesült Királyság egyik legjobb magánkórháza. A klinika először 1932-ben nyitotta meg a kapuit, és korábbi betegei közé tartozik Fülöp herceg, Margit hercegnő, Elizabeth Taylor, és John F. Kennedy amerikai elnök is. 

Mi állhat a háttérben?

A kommentelők már most találgatnak, hogy mi okozhatta Katalin hercegné egészségügyi problémáját. Mivel két hétig kórházban tartózkodik, és akár három hónapra is szüksége lesz a felépüléshez, egyértelműnek tartják, hogy komoly műtétről van szó. Egyesek Harry herceg és Meghan Markle nevét is emlegették, akik évek óta borsot törnek a királyi család orra alá. Nyilatkozataikkal, a Netflixen látható dokumentumsorozattal, Harry életrajzi könyvével folyamatosan támadási felületeket adnak, melyek biztosan stresszelik a hercegnét is. 

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top