nlc.hu
TV-sztárok

Így hízelgik körbe Meghan Markle-t

“Ez a legrosszabb időzítés Harry és Meghan nyafogásának”

Meghan hercegnét körbehízelgő kötet jelenik meg hamarosan. Apja úgy gondolja, hogy a lehető legrosszabb az időzítés, mások szerint, az egykori színésznő úgy manipulálja a sajtót, ahogyan egykor Diana tette. Élőben figyelhetjük, hogyan szakad ismét ketté a világ leghíresebb családja. Ismét, mert volt már ilyen....

Augusztusban jelenik meg a Harry herceg és Meghan Markle életével foglalkozó könyv, ami magyarul A szabadság nyomában címet kapta, és amelyben megszólalnak a hercegné barátai. Természetesen valamennyien csodálatos embernek festik le az egykori színésznőt, aki vélhetőleg közreműködött a könyv elkészítésében, bár ezt férjével együtt tagadja. Megtudhatjuk majd, hogy bár ő kedvesen mosolygott Katalin hercegnére a templomban, sógornője (a közeli barátok szerint) elfordította a fejét, ignorálta őt. Hogy az is bekerült e a könyvbe, hogy hogyan vette a szárnyai alá Katalin Meghant, amikor az alkalmazottak kirúgásai miatt mindenki támadta, arra azért nem vennénk mérget. Érdekes, hogy megannyi ember közül, egyedül Meghan volt az, aki arról panaszkodott, hogy nem fogadták be a királyi családba. Kétségtelen tény, hogy az egykori színésznővel foglalkozik a legtöbbet a sajtó, így mi is, de a királynőnek nem Harry herceg az egyetlen unokája, akinek házassága után, új családtaggal bővült a királyi família. Mégsem hallottuk soha panaszkodni Peter Phillips (Erzsébet legidősebb unokája – a szerk.) feleségét, vagy Eugénia hercegnő férjét…

Kommentelők szerint, különösen rossz az időzítés a könyvre, s így gondolja ezt Meghan apja Thomas Markle is, aki így fogalmazott. „Szeretem a lányomat, de nem értékelem azt, amilyen emberré vált…jelenleg ez a legrosszabb idő a nyafogásra.” A férfi szerint a fiataloknak fel kellett volna mérniük, hogy mi zajlik a világban, milyen krízis van éppen, és ehhez képest arról nyafogni, hogy Meghant nem fogadta be (szerinte) a királyi család, rémesen szerencsétlen időzítés.  A férfi úgy véli, hogy a koronavírus-járvány közepén ez a téma elhanyagolható lenne. A papa mondanivalójában van valami, hiszen az Egyesült Államokban sokkal drámaibb a helyzet, mint például nálunk. Az már persze más kérdés, hogy Harry és Meghan számára szükségesek ezek a lépések, mivel egyre kevesebb bevételt tudnak eszközölni új, független életükből, és ha ez a könyv, pozitív színben tünteti fel őket, azzal ők csak nyernek.

Thomas Markle szerint, ahogyan nőtt Meghan és Harry szerelme, és vált egyre komolyabbá a kapcsolatuk, a királyi család senior tagjai (vélhetőleg itt az uralkodóra és Károly hercegre gondolt – a szerk.) azt javasolták nekik, hogy adjanak megfelelő védelmet Mr. Markle számára, hogy ne érje váratlanul a sajtó túlságosan intenzív érdeklődése. Ezt azonban a herceg, és akkor még csak menyasszonya nem tartotta fontosnak.

Meghan hercegnét körbehízelgő kötet jelenik meg hamarosan

Károly herceg kíséri az oltárhoz Meghant a Szent György kápolnában, mivel édesapja nem jelent meg a királyi esküvőn (Fotó: Jonathan Brady / POOL / AFP)

Ma már tudjuk, hogy Meghan apját felőrölte a lesifotósok és újságírók hada, kórházba került, majd lemondta jelenlétét a királyi esküvőn. A hamarosan megjelenő könyvben állítólag az áll, hogy Meghan az utolsó órákban is próbálta meggyőzni az apját, hogy jöjjön el az esküvőre. Hangüzenetek tucatját küldte el neki, kocsit küldött a háza elé, repjegyet foglalt, de az apja nem akart ebben részt venni. A hercegné azóta nem beszélt az apjával, hogy az nem ment el az esküvőre.  Pedig már megszületett Meghan első gyermeke, Archie is. Ha lecsupaszítjuk erről a történetről a királyi családot, akkor csak egy apát és a lányát látunk, akik végtelenül eltávolodtak egymástól, akik már képtelenek a megbocsájtásra, és akik folyamatos háborúban állnak egymással, különböző könyveken és nyilatkozatokon keresztül. 

Ha a készülő könyvről olvas az ember, gyakran találkozik olyan hírekkel, hogy az információk azért hitelesek, mert legalább két forrás is megerősítette azokat. Ebben persze lehet igazság, de ha az a két forrás Meghan és Harry felé lojális, elfogult embereket jelent, akkor már megkérdőjelezhetőek az állítások. Azt sem árt tudni, hogy Katalin és Vilmos, rangjuknál fogva, soha nem fognak reagálni a könyvekben feltüntetett vádakra, ahogyan a királyi család egyéb tagjai sem. És egyébként is, hogyan venné ki magát, ha a két testvér, akiből az egyik a brit trónörökös, közleményekben kezdene üzengetni egymásnak?

Pedig, ha hinni lehet a brit és amerikai lapoknak, akkor lesznek a könyvben olyan részletek, amelyeknek sem Vilmos, sem Károly herceg nem fog örülni. Bár nem nagyon lehet elképzelni, hogy milyen rosszat mondhatnak a színésznő, amerikai barátai arról a férfiról, aki apja helyett karon fogta és oltár elé vezette Meghant… S, hogy mi Vilmos bűne? Nos, a pletykák szerint az, hogy finoman próbálta jelezni Harry számára, várjon még egy kicsit, ismerje meg jobban Meghant, ne rohanjon bele az eljegyzésbe. Ekkor vált feszülté köztük a viszonyt. Harry sznobnak nevezte a bátyját, aki szerint öccsét elvakította a szerelem.

Meghan hercegnét körbehízelgő kötet jelenik meg hamarosan

Harry herceg, Meghan hercegné, Vilmos herceg, Katalin hercegné és Károly herceg márciusban a Westminster Apátságban, egy rendezvényen (Fotó: Phil Harris / POOL / AFP)

Penny Junior, aki Károly herceg hivatalos életrajzírója, még 2014-ben Prince Harry: Brother, Soldier, Son címmel könyvet írt Harry életéről. Ő is megszólalt az ügyben. Szerinte a friss kötet, és a kialakult helyzet kísértetiesen hasonlít arra, amit Diana csinált a sajtóval a válása után.  „Meghan színésznőként bizony engedett egy-egy, megbeszélt fotót, ahogyan számára fontos információkat is kiszivárogtatott a sajtónak. Remekül irányította ezt, miközben úgy tűnt, semmiről nem tud, és azt hangoztatta, hogy óvja a magánéletét. Hogy ki tette pontosan ugyanezt? Diana. Ő használta a médiát, és azt gondolta, hogy kézben tartja a helyzetet, kontrollálja a sajtót. Sajnos túl késő volt, mire rájött, hogy ez nem így van”- mondta Penny Junior egy friss interjúban. Az író szerint, brit újságírók jól tudták, hogy Diana maga szivárogtatott ki olyan információkat Károlyról, amelyek rossz színben tüntették fel a férfit.

Amikor megjelent Andew Morton könyve Dianáról, amiről ma már tudjuk, hogy a hercegnő maga diktálta le a tartalmát, a palotából kicsempészett kazettákon, az hatalmas károkat okozott a monarchiának. És ahogyan, most is, az érintettek, nem tudtak reagálni rá. De vitathatatlan tény, hogy a legnagyobb kárt Vilmosnak és Harrynek okozta, akik fiatal kamaszként azzal szembesültek, hogy a családi szennyest kiteregették, hogy a szüleik boldogtalan kapcsolatban szenvedtek évekig, és erről már mindenki tud…Ne legyenek kétségeink afelől, hogy a Harry és Meghan életével foglalkozó könyv is legalább ilyen sebeket fog ejteni. Hosszú évekre lesz szükség, amíg ezek a sebek gyógyulni kezdenek.” 

Penny szerint Diana megtalálta a módját annak, hogy a róla írt könyv, a lehető leghízelgőbb legyen számára, s a nő szerint pont ez történik Harry és Meghan esetében is, még akkor is, ha kategorikusan tagadják, hogy nyilatkoztak volna bármit is a szerzőknek. „Ha valami biztosnak tűnt a 2000-es években az az, hogy Harry és Vilmos tanult a szüleik hibájából, de, hogy őszinte legyek ez a friss könyv bebizonyítja számomra, hogy Harry nem tanult semmit. Heves természetű, mint az anyja volt, és nem gondolja át a dolgokat, ez pedig egy civil számára is problémás, hát még akkor, ha herceg az ember”– vélekedett  az író.

Harry és Meghan szakítása a címlapokon

Harry és Meghan szakítása a királyi családdal a brit lapok januári címlapján (Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)

Mindegy, hogy kinek hiszünk, vagy melyik oldalon állunk. Mindegy, hogy Harry herceggel, vagy Vilmossal, Meghan hercegnével, vagy Katalinnal szimpatizálunk. Végtelenül szomorú történet tanúi vagyunk, egy olyannak, ahol kettészakadt a világ talán leghíresebb családja. Olyannak, ahol totyogó unokatestvérek nem találkoznak egymással, ahol a mindennapokat átszövi a harag és a sértettség. Érdekes, hogy mindezt annak a párnak köszönhetően tudtuk meg, akik közleményekben hangsúlyozzák, hogy civil, hétköznapi életre vágynak, a magánéletük tabu a sajtó számára. Mégsem zárkóztak el az említett könyvtől. Mégis megszólaltak benne a legbizalmasabb barátok, és ha szabad egy személyes véleményt a végére: kétségem sincs afelől, hogy ők maguk is közreműködtek benne. 

Mintha a történelem ismételné önmagát…

Amik a könyvekbe már nem fértek be:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top