nlc.hu
Sztárok

Kaszás Péter halála

Újabb legenda távozott: elhunyt Kaszás Péter

560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.

Január 10-én hajnalban elhunyt Kaszás Péter Sr., a KP Zenei Stúdió tulajdonosa. A magyar dalszerző, zenész, és hangmérnök 1946. május 5-én született Szeghalomban. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, és több országban is fellépett, mint például az egykori NDK és NSZK területein, Svájcban és Bulgáriában. Hazatérése után hangstúdiót alapított, ahol hangszereléssel és hangfelvételkészítéssel foglalkozott. Több hangszeren is játszott, mint például dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, emellett számos zenei stílusban otthonosan mozgott.

Kaszás Péter

Kaszás Péter és Aradszky László. (Fotó: Archívum Story-Best)

A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal. Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit, íme néhány példa: „Bukott diák, „Szeress úgy is, ha rossz vagyok”, „Mit akarsz a boldogságtól”, „Bye-bye lány!”, „Egyszer megjavulok én”, „Ugye nem bántad meg?”, valamint a „Sírj a vállamon”. Dalt szerzett még többek között Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, és Balázs Palinak. 

Számos díjjal ismerték el a munkásságát, például megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a Huszka Jenő-díjat, és több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el. A néhai művész fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett, és édesapja tehetségét tovább vitte a szakmában Fonogram-díjas jazzdobosként – írja közleményében a Magneoton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top