Színészek, akik halálos fenyegetést kaptak a szerepükért

R. V. | 2024. Január 31.
Senki sincs biztonságban a toxikus rajongóktól, akik egy kicsit túl komolyan vesznek egy-egy sorozatot: a következő színészeket halálosan megfenyegették.

Ha az ember ráfügg egy sorozatra, akkor könnyen előfordulhat, hogy az válik egy ideig-óráig a világává. A benne felcsendülő dalokat hallgatja, beköveti Instagramon a színészeket, és a kedvenc részeit esetleg újra és újra megnézi. Az azonban fontos, hogy nem szabad annyira belefolynia az életünkbe a sorozatnak, hogy ne tudjunk különbséget tenni fikció és valóság között.

Az alábbi, meglehetősen toxikus rajongókat sajnos ez a figyelmeztetés elkerülte. Ők a végletekig vitték a bennük kialakult paraszociális kapcsolatokat. Ez egyenesen odáig fajult, hogy az általuk gyűlölt karaktereket (mármint az őket megformáló színészeket) halálosan megfenyegették. Lássuk, mely színészeknek kellett ilyen szintű bullyingot elviselni csak azért, mert elvállalt egy munkát.

wyatt russell nlc

Wyatt Russell A Sólyom és a Tél Katonájában vette magára Amerika kapitány szerepét. Mármint John Walkerét, aki megkapta a sorozatban a kapitány pajzsát és címét. Ez annyira felháborított egyes rajongókat, hogy a bullyingolásukkal (és a halálos fenyegetőzéssel) elűzték Russellt a közösségi médiáról. (Fotó: Profimedia)

anna gunn nlc

Skylar nem tett semmi rosszat azon kívül, hogy szembeszállt a drogbáró férjével. Mégis a Breaking Bad leggyűlöltebb szereplője lett. Az őt alakító Anna Gunn pedig olyan szintű zaklatásoknak volt kitéve, hogy extrém lépéseket kellett tennie a biztonsága érdekében. (Fotó: Profimedia)

justin prentice nlc

Justin Prentice a 13 okom volt egyik legromlottabb karakterét alakította, azonban színészként abszolút ártatlan volt. Nem ő, hanem Bryce követett el nemi erőszakot, mégis Prentice kapott döbbenetes mennyiségű fenyegetést, és hívták őt erőszaktevőnek. A színésznek azonban volt annyi lelki ereje, hogy ignorálja a zaklatást. (Fotó: Profimedia)

Carice Van Houten nlc

Miután a karaktere, Melisandre élve elégetett egy gyereket, Carice van Houten a toxikus rajongók céltáblájának közepére került. Houtent megrázta a gyűlöletcunami, de hamarosan a sorozatban segített Jon Snow-nak újra életre kelnie, így visszatért a trollok kegyeibe is. (Fotó: Profimedia)

Enrique Arce nlc

Nincs még egy olyan bosszantó személy a popkultúrában, mint a Money Heist Arturitója. Főhőseink és a nézők idegein táncolt, utóbbiak közül pedig néhány ezt képtelenek voltak kezelni. Az Arturót alakító Enrique Arce konkrétan nem tudott nyugodtan sétálni az utcán anélkül, hogy inzultálták volna. Arce azonban igyekezett humorral kezelni a dolgot. (Fotó: 7e Art/Netflix / Photo12 via AFP)

Hugh Bonneville nlc

Ki gondolta volna, hogy egy Downton Abbey is képes ilyen szélsőséges reakciókat kiváltani a nézőkből? Pedig Hugh Bonneville postaládája tele volt mocskolódással és halálos fenyegetésekkel a sorozat egy szomorú fordulata miatt, melyben a karaktere kislánya életét vesztette. Igen, a nézők egy része a színészt okolta a sorozat történései miatt.(Fotó: Profimedia)

Brenock O’Connor nlc

Az egy dolog, hogy felnőtteket találnak meg halálos fenyegetésekkel - és már az is túlmegy egy határon -, de amikor gyerekeket bántanak, az már tényleg nagyon durva. Pedig a Trónok harca-rajongók nem ismernek határokat: Brenock O’Connor, aki a fiatal Ollyt alakította, ezt első kézből megtapasztalhatta. Ő és a családja is, akik szintén nem maradtak ki a halálos fenyegetés-cunamiból. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version