nlc.hu
Sztárok

Vizoviczki László szabadulása

Szabadulhat a börtönből a pesti éjszakai élet hajdani ura

Vizoviczki László szabadulásának egyik feltétele 100 millió forintot meghaladó büntetés kifizetése.

2024-ben szabadulhat a fegyházból a rendőrök megvesztegetése és költségvetési család miatt elítélt Vizoviczki László. A Hajógyári-sziget egykori rettegett urának a két büntetését ugyanis összevonták. Az ítélet még nem jogerős, az ügyészség fellebbezett – írja a hvg.

Vizoviczkire 2012. május 31-én, hatalmas rendőrségi és ügyészségi razzia csapott le. Mellette több rendőrt, köztük a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetőjét, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori irányítóját, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetőjét, valamint a

Szabadulhat a börtönből a pesti éjszakai élet hajdani ura

BRFK volt felderítő nyomozóját is őrizetbe vették.

Vizoviczki illegális módszerekkel szerezte meg szórakozóhelyeit, emellett milliós összegeket fizetett azért, hogy bűnügyi információkhoz jusson, illetve, hogy szórakozóhelyein ne razziázzanak a rendőrök, konkurenseinél viszont igen. Összesen huszonkét vádlottat állítottak bíróság elé vesztegetésért, köztük hét rendőrtisztet – öten vezető beosztásban voltak –, egy volt tűzoltó századost, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőr főhadnagyát, egy önkormányzati köztisztviselőt és egy közegészségügyi felügyelőt.

Vizoviczki 2019-ben mindent beismert,

jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték rendőrök megvesztegetése, további hetet pedig költségvetési csalás miatt. Büntetéseit összesítették, abba beszámították a letartóztatásban és a bűnügyi felügyelet alatt töltött időt, így büntetése nyolc évre és négy hónapra rövidült. Szabadítása ellen az ügyészség fellebbezett. Szabadulásának feltétele, hogy be kell fizetnie azt a százmillió forintot meghaladó pénzbüntetést, amit a jogerős ítéletben megállapított a bíróság. Vizoviczki időközben visszakapta a rekordösszegnek számító, 250 millió forintos óvadékát, aminek segítségével egy időre elkerülte a letartóztatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top