nlc.hu
Sztárok

Kökény Attila a bárzongorista múltjáról

Kökény Attila: „Mindenkinek zenéltem az alvilágban”

Egykor Portik Tamás és Tanyi György is hallgatta őt.

A hazai alvilág a fénykorát élte a 90-es években, amikor Kökény Attila bárzongoristaként dolgozott az éjszakában. Az akkor huszonéves zenészhez törzsvendégként járt számtalan olyan gengszter, mindenki által ismert maffiózó, akik ma már börtönben ülnek, vagy leszámolások, gyilkosságok áldozataiként hunytak el. Kökény Attila minderről a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsorban beszélt – írja a Blikk.

Kökény Attila

Kökény Attila – Fotó: Sajtószoba

„Előfordult olyan is, hogy dolgozni kezdtem volna egy helyen, megbeszéltem a gázsit, már minden le volt fixálva, ám másnap felrobbantották az üzletet” – árulta el az énekes, akinek a zongorája mellett olyan alvilági személyiségek is megfordultak, mint Portik Tamás, Tanyi György, vagy a szlovákiai bűnszervezet egykori vezetője, Turek.

„Mindenkinek zenéltem, akikről hallani lehetett a tévében, az újságokban, akiket már megöltek, akik még élnek, akik börtönben vannak” – vallotta be Kökény, hozzátéve: egyesekkel még mindig tartja a kapcsolatot, de már ők sem ezzel foglalkoznak, jó útra tértek.

Korábban amúgy Növényi Norbert beszélt arról, hogy a ’80-as, ’90-es években milyen alvilági dolgokba csöppent bele. Még golyóálló mellényt is hordott. A ’80-as években ugyanis portásként is dolgozott a sport mellett, illetve a ’90-es évektől a Hully Gully diszkó társtulajdonosa lett. Volt olyan, hogy minden este védelmi pénzt követeltek tőle, de nem fizetett. Előfordult, hogy két órára lezárták a helyet, a vendégeket pedig megmotozták a rendőrök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top