Diana hercegnő az utolsó pillanatig le akarta mondani az esküvőjét

nlc | 2024. Február 25.
Diana hercegnő majdnem nem ment férjhez, és akkor biztosan teljesen máshogy alakult volna az élete. Egy valaki azonban meggyőzte, és mégis Károly felesége lett.

Ingrid Seward, a királyi család egy életrajzírója érdekes információt osztott meg a My Mother And I című új könyvében a Diana hercegnő esküvőjét megelőző időszakról. Eszerint még egy hónap volt hátra Diana és az akkor még Károly herceg menyegzőjéig, mikor András herceg 21. születésnapi ünnepségén valami nagyon eltört a fiatal nőben.

A könyv szerint a buli előtti hetet Károly Amerikában töltötte, a partin pedig a herceg mindenkivel foglalkozott, csak a menyasszonyával nem, aki azonban arra vágyott, hogy legalább egyetlen szám erejéig táncolhasson a vőlegényével. Miután ezt nem kapta meg, Diana a bulizó férfiakkal, később pedig önmagában, egyedül ropta a parketten egészen hajnali fél 6-ig. „Kétségbeesetten, idegesen, mérgesen ment haza, és nem állt szándékában soha többé visszamenni. Diana a maga részéről a hercegi esküvőt lefújta” – írja a könyv.

Fotó: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Az apja győzte meg

Azonba mikor megosztotta a döntését az apjával, Spencer grófja fel volt háborodva. Lenyugtatta a lányát, és közölte vele, hogy csúnya tiszteletlenség lenne a jövendőbeli királlyal való jegyességét felbontania ilyen közel az esküvőhöz – tette hozzá Seward. – És különben is: nem ezt akarta mindig is? Nem emlékszik rá, hogy mindig is egy olyan férfihoz akart hozzámenni, akit szeret? »Mert ezt teszem?« – kérdezte Diana, akit nem győzött meg azonnal az apja.”

Seward a könyvében ezután azt állítja, hogy „könnyek és kételyek között”, de Diana végül megengedte az édesapjának, hogy lebeszélje az esküvő lemondásáról. „19 évesen elég fiatal volt ahhoz, hogy higgyen a happy endben, annak ellenére, hogy az ösztönei mást súgtak azon a szörnyű estén” – magyarázta a szakértő.

Diana az alatt az egy hónap alatt végül legyőzte a bizonytalanságait, és boldogan sétált az oltár elé. „Mennyei volt, csodálatos, fantasztikus, bár olyan ideges voltam, hogy biztos voltam benne, hogy sétálás közben hangosan össze fognak koccanni a térdeim” –  emlékezett vissza a hercegnő az esküvőjére Lady Colin Campbell Az igazi Diana című könyvében.

via

Exit mobile version