nlc.hu
Trend

Diana hercegnő második esküvői ruhája

Ilyen volt Diana hercegnő második esküvői ruhája

Sosem hallott titkokat árult el a néhai walesi hercegnő menyasszonyi ruhájának egyik tervezője, Elizabeth Emanuel.

Diana hercegnő menyasszonyi ruhája minden idők egyik legikonikusabb esküvői viselete volt. Kevésbé közismert azonban, hogy Lady Di számára egy második, tartalék esküvői ruhát is készített az Elizabeth és David Emanuel tervezőpáros. 

„A tartalék menyasszonyi ruha arra az esetre készült, ha idő előtt kiszivárognának az első ruhára vonatkozó titkok. Szerencsére soha nem volt rá szükség” – mesélte Elizabeth Emanuel a HELLO! magazinnak. A divattervező elárulta: a második ruha halvány elefántcsont selyemtaftból készült, a szegélyén és az ujjakon hímzett csipkerészletekkel, gyöngyös míderrel és az első ruhához hasonló, hatalmas szoknyával. Ha kíváncsi vagy, hogyan festett a ruha a terveken, ide kattintva megnézheted.

Diana és Károly herceg az eskövő napján

Diana és Károly herceg az esküvő napján (Fotó: Anwar Hussein/WireImage)

A kreátor arról is beszélt: Diana arra kérte őket, hogy a tervezési folyamat során mindent tartsanak a legnagyobb titokban. Ugyanakkor a sajtó és a közvélemény hatalmas érdeklődése okán egy idő után be kellett jelentenie, hogy ki tervezi a menyasszonyi ruháját. A dizájnt azonban az utolsó pillanatig sikerült titokban tartani.

„A személyzetünk csodálatos és nagyon lojális volt, nem beszéltek senkivel. A ruhát minden este egy fémszekrénybe zártuk, amelyet két őr, Jim és Bert őriztek. Tehát a nap 24 órájában volt ott valaki. Minden ablakunkra redőnyt szereltettünk, és hamis cérnaszálakat dobtunk a szemetesekbe, mert az emberek a kukáinkat is átkutatták” – tette hozzá.

És hogy mi történt a tartalék ruhával, melyet Diana sohasem viselt? Nos, ezt még maga a tervező sem tudja. „Egyszerűen csak eltűnt” – fogalmazott.

Katalin hercegné és Meghan második menyasszonyi ruhája

Katalin hercegné és Meghan második menyasszonyi ruhája (Fotók: Getty Images)

Nem Diana volt egyébként az egyetlen a brit királyi családban, akinek második esküvői ruhát is terveztek. Katalin hercegné, illetve Meghan Markle is készült második ruhával, ők azonban viselték is ezeket, mégpedig a hivatalos ceremóniát követő, szűkebb körben megrendezett fogadásokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top