nlc.hu
Trend

Diana hercegnő sosem látott ruhája

Megmutatták Diana hercegnő korábban sosem látott ruháját

Az esküvője előtt néhány nappal, egy zártkörű rendezvényen viselte, melyről sosem hoztak nyilvánosságra fotókat.

Már korábban kiderült, hogy Lady Diana számára nem egy, hanem két különböző menyasszonyi ruhát is elkészített az Elizabeth és David Emanuel tervezőpáros. A tartalék ruhára azért volt szükség, ha  idő előtt kiszivárognának az első ruhára vonatkozó titkok, esetleg valamilyen okból megrongálódna vagy megsemmisülne a kreáció. 

„Kicsit idegbeteg voltam, és arra gondoltam: mi történik, ha betörnek, vagy valami ráömlik, tűz keletkezik, vagy ellopják?” – idézte fel Elizabeth Emanuel a People magazinnak nyilatkozva. 

A második ruha teljesen más volt, mint az az ikonikus darab, melyet Diana az esküvőn viselt. Halvány selyemtaftból készült, a derekán és az ujjain szűkebb szabással és fodros mandzsettéval,a szegélyén és az ujjakon hímzett csipkerészletekkel. Hogy mi történt a tartalék ruhával, melyet a hercegnő végül sosem viselt, azt maga a tervező sem tudja, mint fogalmazott: egyszerűen csak eltűnt.

Elizabeth Emanuel

Elizabeth Emanuel divattervező Diana hercegnő sosem látott estélyi ruhájának replikájával (Fotó: Profimedia)

Emanuel azonban a fennmaradt vázlatok alapján, a Virtuális Diana Múzeum felkérésére újra elkészítette a tartalék ruha másolatát, valamint egy másik ruháét is, melyet a nyilvánosság korábban még soha nem láthatott. A fuksziarózsaszín estélyi ruhát Diana egy privát bálon viselte néhány nappal az esküvő előtt.

Ez is érdekelhet Diana hercegnő az esküvőjén Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top