nlc.hu
Sztárok
Elhunyt Hunyadkürti György

Elhunyt Hunyadkürti György Jászai-díjas színész, érdemes és kiváló művész

Életének 73. évében.

Megrendülten és mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik tisztelték és szerették, hogy Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a kaposvári Csiky Gergely Színház örökös tagja, 2024. február 26. napján, életének 73. évében váratlan hirtelenséggel elhunyt. Temetéséről a későbbiekben intézkedünk. Hunyadkürti Györgyöt a Csiky Gergely Színház saját halottjának tekinti. Emléke szívünkben örökké él – olvasható a kaposvári Csiky Gergely Színház Facebook-oldalán. 

Hunyadkürti György 2004-ben Aase-díjat, 2005-ben pedig Jászai Mari-díjat kapott. 2006-ban Kaposvárért aranygyűrűvel, 2013-ban a Csiky Gergely Színház által alapított Komor István-gyűrűvel ismerték el munkáját. „Valaki kérdezte tőlem, hogy átszerződöm-e hozzá. Mondtam, hogy nem. Itt a helyem, ez a város befogadott, fölnevelt, megnevelt. Nincs más. Kaposvár mindenek fölött” – nyilatkozta a színész, amikor 70. születésnapja alkalmából Szita Károly, Kaposvár polgármestere felköszöntötte.

Hunyadkürti György

Hunyadkürti György Warnie szerepében William Nicholson Árnyország című drámájának próbáján a budapesti Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán 2015. január 27-én. A kaposvári Csiky Gergely Színház és Nemzeti Színház közös produkcióját Dér András rendezésében január 29-én mutatták be (Fotó: MTI / Kallos Bea)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top