nlc.hu
Sztárok

Balogh Petya a Habeda vállalkozásról

Balogh Petya keményen leteremtette a vállalkozó házaspárt a Cápák között-ben

Nemcsak nemet mondott az üzletre, hanem egyenesek le akarta beszélni őket a vállalkozásukról.

A Cápák között legutóbbi adásában Kutasi-Oaje Henrietta és Kutasi Attila a Habeda.hu szállásközvetítő oldallal léptek a Cápák elé. A házasok két évvel ezelőtt vágtak bele a gyermekeik – Hanga, Bella, Dávid – keresztnevéből létrehozott vállalkozásba, amellyel online alternatívát szeretnének nyújtani a szállást hirdetőknek. Vállalkozásuk felfuttatására 30 millió forintot kértek, amelyért 30 százalék tulajdonrészt kínáltak.

Balogh Petya,

Balogh Petya is nemet mondott a befektetési lehetőségre, akárcsak a cápatársai – Fotó: Sajtóklub

Amikor kiderült, hogy a Habeda eddig még nem termelt bevételt, Moldován András azonnal kiszállt. Cápatársai sorban követték a példáját: az elnagyolt cégérték, a nem validált termék és az üzleti modell mind azt eredményezték, hogy végül a Cápák egyike se sem fektetett be a vállalkozásba.

Balogh Levente úgy vélte, a békéscsabai pár naivan áll az üzleti élethez, hiszen olyan vállalkozásba kezdtek, aminek a világáról semmit sem tudnak. Ezt az álláspontot Balogh Petya és Dr. Varga Eszter is megerősítette.

“Én azt látom, hogy erről a világról, amiben akartok vállalkozni, semmit nem tudtok, és nagyon naivan álltok hozzá, mert az alapműködését egy ilyen platformnak nem értitek. Azt, hogy semmi nem jön ingyen. És innen kezdődik az egésznek a dilemmája, hogy olyasmiben akartok vállalkozni, amiről elképzelésetek sincs. És ilyen vállalkozást szerintem nektek nem szabad építeni, mert bármennyi pénzeteket be tudjátok önteni.

Úgyhogy én nemcsak kiszállok, hanem megkérlek titeket, hogy ezt hagyjátok abba!

Vagy tanuljatok bele a marketingbe és értsétek, hogyan működik egy ilyen jellegű vállalkozás” – jelentette ki Balogh Petya.

A házaspár távozása után az üzletember még hosszan fejtegette cápatársainak a döntését: “Szerintem ez önveszélyes szintű naivitás volt, és hiányzott az a szakmai alázat, hogy ha elindulok egy piacon, akkor megértsem annak a logikáját, a működését. Hiányzott, hogy egyáltalán tudják, hogy miről beszélnek”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top