nlc.hu
Sztárok

Meghalt Wiesner Tamás

Meghalt Wiesner Tamás Európa-bajnok vízilabdázó

Életének 74. évében meghalt az FTC egykori vízilabdázója, Wiesner Tamás.

Hétfő délután elhunyt Wiesner Tamás, az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, Európa-bajnok, világkupa- és KEK-győztes sportoló – közölte a honlapján a Magyar Vízilabda Szövetség.

Wiesner Tamás

Meghalt Wiesner Tamás (Fotó: waterpolo.hu)

Tamás még évekig szolgálta a Fradit – 2011-től immár szakosztályelnökként –, a klubnál töltött 41. szezonja során egy ízben megjegyezte: „Én vagyok itt a legidősebb nem nyugdíjas.” Egyszerre volt keménykezű klubvezető, elsőrangú üzleti érzékkel (és hetedik érzékkel) – és az örök bohém, akitől mindig számíthattunk néhány ironikus megjegyzésre, hiszen nála a jókedv számított minden élethelyzet alapvetésének – jellemezték a waterpolo.hu-n a zöld-fehérek egykori kiválóságát. 

A válogatottal 1977-ben Európa-bajnok, 1979-ben Világkupa-győztes klasszis teljes felnőttpályafutását a Fradiban töltötte, többek között háromszoros KEK-győztesnek és kétszeres európai Szuper Kupa-győztesnek mondhatta magát – később két évtizeden át volt a csapat vezetője, a kilencvenes évek sikereiben (újabb KEK-győzelem, majd valahára bajnoki cím) kiemelt szerepet játszott – sorolták eredményeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top