nlc.hu
Sztárok

Meghalt M. Emmet Walsh

Meghalt M. Emmet Walsh, a Szárnyas fejvadász sztárja

88 éves korában hunyt el a Szárnyas fejvadász, a Véresen egyszerű és a Tőrbe ejtve című film sztárja, M. Emmet Walsh. A menedzsere nyilatkozata alapján a színész kedden vesztette életét.

88 éves korában hunyt el M. Emmet Walsh amerikai karakterszínész. A színész több mint 200 filmben és televíziós sorozatban szerepelt, közéjük tartozik a Szárnyas Fejvadász, a Véresen egyszerű és a Tőrbe ejtve című film is.Walsh menedzsere, Sandy Joseph a Variety-nek megerősítette, hogy a veterán színész kedden vesztette életét.

A menedzser nyilatkozata alapján Walsh halálát szívleállás okozta.

A híres filmkritikus, Robert Ebert a színészt kiemelkedő teljesítménye miatt pusztán a poéta költőjeként emlegette, ráadásul előállt egy Stanton-Walsh szabállyal is. Elmondása szerint egyetlen film sem lehetett rossz, amelyben Harry Dean Stanton és M. Emmet Walsh szerepelt. 

M. Emmet Walsh

M. Emmet Walsh (Fotó: Getty Images)

Ha a színészre gondolunk, akkor számos ikonikus karakter az eszünkbe juthat. A Jégtörőkben például „elregélte” Paul Newman történetét, kipróbálta magát mesterlövészként a Próbaidőben, de még az Indiana Jonesban is segédkezett abban, hogy Harrison Fordot kihozza a háborúból. 

Walsh 2017-ben a Hollywood Reporternek elárulta, hogy a legtöbben a Szárnyas fejvadásszal kapcsolatban kérdezték, majd visszaemlékezései szerint a következőt mondta, miután meglátta a végterméket: 

„Nem tudtuk, hogy mit gondoljunk, mondjunk vagy tegyünk! Nem tudtuk, mi a fenét csináltunk! Úgy tűnt, az egyetlen, aki megértette, Ridley volt.”

M. Emmet Walsh karakterének köszönhetően ismert volt arról, hogy képes volt egyszerre komikus és félelmet sugárzó szerepeket is elvállalni. Néha a kettőt egyszerre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top