nlc.hu
Sztárok
ByeAlex az MI jövőjéről

ByeAlex: „Lesz itt még sírás és munkanélküliség”

A zenész kifejtette a véleményét a mesterséges intelligenciával kapcsolatban.

ByeAlextől megszokhattuk, hogy egy-egy témában hosszan kifejti a véleményét a közösségi oldalain, a követői pedig erre abszolút vevők. Az énekes nemrég megosztott egy cikket, amely arról szól, hogy Magyarországon először a Duna TV-n láthattak a nézők egy olyan műsorvezetőt, aki gyakorlatilag nem is létezik, csupán a mesterséges intelligencia segítségével kreálták.

ByeAlex

ByeAlex (Fotó: RTL)

„Legalább nem lesz unalmas az emberi nem hanyatlása; mert egy AI apokalipszis biztosan izgalmas lenne. Mondjuk, azt sosem gondoltam volna, hogy a duna tv lesz élenjáró a mesterséges intelligencia felhasználásában. Bizony mondom néktek: lesz itt még sírás, munkanélküliség, és káosz, ha az okosak nem szabályozzák ennek terjedését! És hát a csúf igazság az, hogy híreket a jövőben ai droidok is tudnak majd mondani. És ha ilyen tempóban fejlődik az emberi érzelmek és gesztusok lemodellezése, “tanítása”; hamarosan nem csupán a leghétköznapibb tevékenységek űzése lesz egyszerű számára, de sima ügy lesz az is, hogy a művészetet, az alkotást, a zenét, vagy a filmeket tudja mímelni úgy, hogy már nem tudjuk, hogy elme vagy algoritmus áll-e mögötte. Az AI fejlődése ugyan hasznos és csodálatos; mégis a poklot hozhatja majd el számunkra. De, mint mondtam: unatkozni nem fogunk. én pl. imádom a robotokat” – írta egy hosszú Facebook-posztban ByeAlex.

Már randevúra hívták a Bíró Adát

Adát a Duna TV hús-vér műsorvezetője, Fejős Ádám mutatta be a műsorban, elárulva, hogy a lány egy mesterséges intelligencia segítségével életre keltett nyelvi modell, akinek a szájába a Delta szerkesztői adják a mondatokat.

„Minden, amit a nézők látnak és hallanak, egy számítógép rakta össze, minimális emberi tevékenységgel” – osztotta meg a csatorna sajtóosztálya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top