nlc.hu
Sztárok
Megszólalt az ócsai polgármester Koltai Róbert kitiltásáról

Megszólalt az ócsai polgármester Koltai Róbert kitiltásáról

Bukodi károly szerint nem ő tiltotta le a fellépést, hanem Koltai Róbert helyett más művészt választott az ócsai szabadidőközpont.

Videóüzenetben reagált Ócsa polgármestere Koltai Róbert állítására, miszerint letiltották az egyik fellépését a városban. Bukodi Károly azt állítja, nem ő akadályozta meg az eseményt, és politikai akciónak tekinti a történteket.

Mint arról beszámoltunk, a Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön egy Facebook-posztban azt írta, hogy kapott egy felkérést az ócsai művelődési háztól egy kétórás önálló estre, ám „rá két hétre jött a lemondás telefonon, miszerint a polgármester úr nem engedélyezi”.

A Nógrád Megyei Önkormányzat idei Madách-díjával kitüntetett Dörner György színmûvész, szinkronszínész, érdemes és kiváló mûvész, az Újszínház igazgatója (b) és Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színmûvész, filmrendezõ, érdemes mûvész a Madách Imre születésének évfordulója alkalmából rendezett ünnepség és díjátadó után a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Mûvelõdési Központban 2020. január 21-én

Koltai Róbert (Fotó: MTI/Komka Péter)

A 444 vette észre, hogy Ócsa polgármestere péntek este kitett egy videós posztot, amelyben arról beszél, hogy a felkérés még januárban történt, azóta Koltainak rengeteg lehetősége lett volna szólni a történtek miatt.

Bukodi szerint az történt, hogy amikor az ócsai szabadidőközpont az éves műsortervét készíti, több művészt is megkeres. Köztük volt Koltai Róbert is, de végül mégsem őt kérték fel. A polgármester szerint neki se eszköze, se joga nincs a kitiltáshoz, és ő nem is ilyen ember. Azt elismerte, hogy a döntést rosszul kommunikálták, ami miatt kitiltásként tálalták a történteket.

A polgármester szerint Koltai bejegyzése valójában politikai akció, amit nem véletlenül időzítettek két nappal az önkormányzati választási kampány kezdete elé.

A Telex azt is írja, hogy Koltai bejegyzéséhez Xantus Barbara is írt kommentet, amiben arról ír, hogy Szurdi Miklóssal felléptek volna Ócsán, de „jelezte valaki Polgármester Úr környezetében, hogy Szurdi Miklós és csapata nem kívánt Ócsán”, így ez elmaradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top