nlc.hu
Sztárok
Kritika a Zsákbamacska első adásáról

Az új Zsákbamacska a sokadik vihogós játék, amit tuti, hogy így is nézni fognak

Új műsorvezetőkkel tért vissza a Zsákbamacska, aminek első adásában Győzike poptörténeti órát tartott, Krausz Gábor pedig megmutatta, milyen, ha egy celeb nem nyivákol.

Majdnem egy évvel ezelőtt tért vissza a képernyőre a Zsákbamacska. Már akkor sem találtuk nyomát Rózsa Gyuri legendásan kedves műsorvezetői stílusának, és igen, a „Ha kedd, ha szerda Zsákbamacska!” mondat is iszonyatosan hiányzott nekünk. Akkor, vagyis 2023-ban Majka és Pápai Joci voltak az új Zsákbamacska házigazdái, ám mivel ők ketten átszerződtek az RTL-hez, a TV2 új műsorvezetők után néztek. A végeredmény pedig: T.Danny, Szente Vajk, Marics Peti és Pető Brunó. Nagyon olyan szaga van ennek, mintha a műsorvezetőkön keresztül próbálnának a fiatalabb generáció felé nyitni, de szeretném hinni, hogy a tévések is tudják: ez szinte lehetetlen.

Jó a “öreg” a háznál

A játék koncepciója nem sokat változott. Most sem a nézőtérről vannak kiválasztva a játékosok, hanem előre castingolt csapattal futnak neki a műsorvezetők a vetélkedőknek. A premierre megkaptunk műsorvezetőnek a Marics Peti és Pető Brunó párost, akik nem kifejezetten a beszédtanárok sikertörténetei, de a susogós melegítőjük hamar elvonta a figyelmemet a sokszor alig érthető beszédjüktől.  A játékosok most is jelmezbe öltözve várják, hogy sorra kerüljenek. Az első adásban ráadásul nem civilek, hanem a csatorna celebjei húzták magukra a körúti jelmezkölcsönző best of szettjeit, hogy aztán játszhassanak. Stohl András római harcosnak, az antiktárgyakért felelős Dr. Katona Szandra pedig egy jazzkorszakot idéző dívának öltözött. „Bár antik dolgok ma nem lesznek, én csak annak öltöztem”– mondta, amire a műsorvezetők gyorsan rá is kontráztak, hogy vannak antik dolgok a műsorban, például Tilla. Cukikák. Na ugorjunk.

Marics Peti és Pető Brunó

Marics Peti és Pető Brunó (Fotó: TV2)

Balszerencse követei

A saját valóságshow-val visszatérő Gáspár Győző az Esmeralda Juan Carlosának öltözve olyan mély unalommal a szemében nyugtázta, hogy nem ő, hanem Lékai-Kiss Ramóna lett az első játékos, hogy az akár a műsor legőszintébb pillanata is lehetett volna, ellenben a feleségével, mert Bea asszony akkor is kurjantott, amikor semmi nem történt a stúdióban. Én nem tudom, hogy vannak vele a nézők, de nekem kicsit sem körömrágósan izgalmas, hogy egy főműsoridős műsorvezető nyer-e 300.000 forintot, vagy sem. Hogyan is fogalmazzak, egy óvodapedagógus játékán már jobban izgulnék. Visszatérve az első adásra Rami semmit nem nyert a kerámia disznók feltöréséből. Így is jobban járt, mint Mária Antónia, akinek öltözött, a francia királynőt ugye lefejezték.

A második játékos a tündérnek, vagy pillangónak öltözött Sydney Van Den Bosch volt. Ő addig húzott ki kártyákat egy pakliból, amíg Ramónához hasonlóan elbukott mindent, és szárnyaszegetten tipegett ki a stúdióból.

Marics Peti és Lékai Kiss Ramóna

Marics Peti és Lékai Kiss Ramóna (Fotó: TV2)

Jó egy séf a házánál

A harmadik játékos a Gáspár házaspár volt. Kezdésnek a politikai állásfoglalások új bajnoka, „elénekelte” a nézőknek, hogy szereti a bőrük illatát, majd jelezte, hogy amikor ő aranylemezes lett, akkor még papírtérkép segítségével kellett eljutni a diszkóig, ahol fellépett. Salgótarján legendáinak dalokat kellett felismerniük egymás előadásait hallgatva. A rózsaszín mesevilágból Tilla rángatta ki Győzőt, amikor közölte vele, hogy ne aggódjon a teljesítményén, mert nem tud énekelni. Az este folyamán ők tömhették meg a zsebüket először, egészen pontosan 500.000 forinttal gazdagabban ülhettek le a székeikben.

Gáspár Győző

Gáspár Győző (Fotó: TV2)

Krausz Gábor alsógatyás sztorival érkezett a játékba. Elmondása szerint babonából nem mosta ki az alsónadrágját a táncosműsor első két adásában. Ami a játékot illeti, ő a szemét letakarva lapátolta egy serpenyőbe a 20 ezreseket. Ám végül mégsem a 275 ezer forintot, hanem a 3-as színpadot választotta. Jól tette, mert hazavitt egy pizza sütőt, és egy kávéfőzőt is. Mi más kellhet még egy séfnek. Mi egy különdíjat is adnánk Krausznak, mert ő volt a legkevésbé „celebeskedő” és kényeskedő az este folyamán. Köszönet érte.

Krausz Gábor és Pető Brunó

Krausz Gábor és Pető Brunó (Fotó: TV2)

Túlzás lenne?

Krauszt Demcsák Zsuzsa váltotta, ő domina tanárnőnek öltözött, aki megpálcázta a műsorvezetőket. Zsuzsa 3 perc alatt kidobálta a 21-es számot a dobókockákkal, amivel hazavihetett volna félmillió forintot. De győzött a kíváncsiság, és inkább azt választotta, amit a függönnyel eltakart színpad rejtett (sporteszközöket 550 ezer forint értékben.) A játékánál sokkal érdekesebb volt, amikor megjegyezte, hogy Marics és Pető még nem jártak a beszédtechnika óráján, pedig nem ártana nekik. Ott a pont.

Ördög Nóra, Till Attila, Lékai Kiss Ramóna és Demcsák Zsuzsa

Ördög Nóra, Till Attila, Lékai Kiss Ramóna és Demcsák Zsuzsa (Fotó: TV2)

Az este folyamán szerepelt még a játékosok között Stohl András, aki szintén 500 ezer forintot vihetett haza. Párban ment játszani Tilla és Dr. Katona Szandra. Ők a sírból hozták vissza a játékot, nyertek is 1 millió forintot. A sort Ördög Nóra zárta, és mielőtt átmennénk felsorolásba, ő többek között egy robogóval lett gazdagabb. A fődíjátékban Demcsák Zsuzsa rizikóztattott és hazavitt egy masszázsfotelt.

A következő adásokra javasolnánk, hogy a veszteseknek simán bejátszhatnák T.Danny dalát azzal a szöveggel, hogy „Megmondtam, de ti nem hittétek. Tényleg semmire nem vittétek…” Persze lehet, ez már túlzás

További jó macskás izgalmat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top