nlc.hu
Sztárok
Győrfi Pál szerint az OMSZ egy hungarikum

Győrfi Pál: „Az Országos Mentőszolgálat egy hungarikum”

Az OMSZ szóvivője a mentősök napja alkalmából adott interjút, amiből kiderült, hogy mentősnek lenni már a fiatalok körében is trendi, ráadásul a szervezet egy valódi hungarikum.

Magyarországon május 10-én ünneplik a mentők napját. Az ünnepi alkalomból az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a Díványnak adott interjút, amiből számos érdekességet megtudhatunk:

Győrfi Pál

Győrfi Pál beszédet mond (fotó: MTI/Krizsán Csaba)

  • Ilyen egész országot lefedő, egységes, ráadásul állami finanszírozású mentőszolgálat, mint az OMSZ az egész világon nincs, tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a szervezet egy hungarikum.
  • A magyar mentősök a világ legjobb mentőautóit használják és a világ legjobb mentőhelikoptereivel repülhetnek, a háttérben folyó logisztika pedig teljesen digitális lett, az adatokat számítógéppel továbbítják.
  • Szervezés alatt áll egy mesterséges intelligencia projektjük, amit arra használnának, hogy nagy eséllyel előre meg tudják jósolni, mely környéken lesz szükség mentőre.
  • A drón projektjük segítségével légi úton a lehető leggyorsabban a helyszínre tudnak juttatni egy defibrillátort. Bár ez még csak tesztfázisban van, jók az eddigi eredmények.
  • Heteken belül képesek lesznek arra, hogy a mentőt hívó személy mobiltelefonjának kameráját használhassák.
  • Büszkék arra, hogy a mentőszolgálat családbarát munkahelynek számít, és mióta átvették az orvosi ügyeleteket az ország nagy részén, a létszámuk is megemelkedett: meghaladja a tízezret, sőt hamarosan a tizenötezret is elérheti.
  • Győrfi meglátása szerint a fiatalok fontosnak tartják, hogy jó ügyet szolgáljanak, fontos értékekhez csatlakozzanak, emiatt a mentős munka is trendibbé vált.

Boldog mentős napot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top