nlc.hu
Sztárok
Balogh Levente: „Egyáltalán nem számolom a vagyonomat”

Balogh Levente: „Egyáltalán nem számolom a vagyonomat”

A leggazdagabb magyarok között van az ásványvízkirály, de nem erre a legbüszkébb.

Mint megírtuk, a napokban közzétették A 100 leggazdagabb magyar című kiadványt, a toplistára idén 17,2 milliárdos vagyonnal lehetett felkerülni. A szupergazdagok listáján Balogh Levente is szerepel: a magyar ásványvízkirály a 64. leggazdagabb embernek számít Magyarországon a 39,6 milliárd forintos vagyonával.

Balogh Levente,

Balogh Levente is a legtehetősebb magyarok között van – Fotó: Sajtóklub

A Cápák között befektetője bevallotta a Fókusznak, nem érdekli, hogy hányadik helyen áll a listán. “Nem szeretem, amikor milliárdos üzletembernek hívnak, mert nem ez a lényege annak, amit én csinálok. Az én életutam, az életmunkám az mindig az volt, hogy létrehozzak és alkossak, és emellett meg egyébként nem bánom, hogy ha pénzt is termelünk, és azzal a pénzzel el tudunk tartani családokat” – nyilatkozta.

Balogh Levente azt mondja, nem arra büszke, hogy milliárdos, hanem arra, hogy létrehozott egy olyan cégcsoportot, ami Közép-Európában meghatározó és ami Magyarországot is büszkévé teszi. 

Én egyáltalán nem számolom a vagyonomat, nem érdekel, hogy hányadik helyen vagyok” – jelentette ki a Cápák között sztárja, aki szerint a toplista egy “szükséges rossz”. Régen azt mondtam, hogy szükség van egy ilyen listára, mert amíg a kommunizmusban az állam tartotta el az embereket, addig a modern világban, a kapitalizmusban a kapitalisták. Azok a kapitalisták, akik ezen a listán vannak. Ma már viszont az van, hogy megint megfordult a helyzet, mert nagyon sok ügyeskedő van a mai világban is” – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top