nlc.hu
Sztárok
Presser Gábor fiatalon

Ilyen volt a huszonéves Presser Gábor Beatles-frizurával

Ritkán látható, fiatalkori fotókat találtunk a ma születésnapját ünneplő zenészlegendáról, Presser Gáborról. Ezeket látnod kell!
Presser Gábor

Presser Gábor 1948. május 27-én született, tehát éppen ma ünnepli a 76. születésnapját.  A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, érdemes művész 4 éves korában kezdett zongorázni, később zeneművészeti középiskolába járt és a komolyzene iránt érdeklődött. Évfolyamtársa, Mihály Tamás azonban 1967-ben meghívta az Omega zenekarba, melynek 1967-től írt dalokat, 1968-tól 1971-ig pedig pedig teljes jogú tagja volt, ebben az időszakban aratta első jelentős színpadi sikereit. 1971-ben a LGT egyik alapító tagja lett. Azt ezt követő években születtek olyan ikonikus dalai, mint a Ringasd el magad, a Kék asszony, a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Neked írom a dalt vagy épp a Nem adom fel. Időközben a színházi életbe is bekapcsolódott szerzőként. Első szólólemeze 1982-ben jelent meg. 

„Csak akkor hallgatom a régi felvételeimet, ha munkám akad velük. Nem szoktam nosztalgiázni. De vannak olyan dalok, főleg, amiket koncerteken játszom, amelyeknek a folyamatos alakulását, változását időnként egy-egy pillanatra megállítom, mondhatnám »lefotózom«, milyen is most” – fogalmazott egy korábbi intejújában.

Születésnapja alkalmából néhány ritkán látható, fiatalkori fotót kerestünk elő a Fortepan archívumából a zenészlegendáról.

Presser Gábor
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top