Ilyen volt Medveczky Ilona hosszú fekete hajjal

nlc | 2024. Május 31.
Teljesen mindegy, hogy Medveczky Ilona 3 vagy 83 éves-e a fotóin, mindegyikből árad az elegancia, a szépség és a báj. Ha nem hiszed, most utánajárhatsz!

Medveczky Ilona, hazánk örökifjú dívája sosem felejtette el, hogy honnan indult: igen szegény családban nőtt fel Kőbányán, és már óvodás korában azt mondta, hogy amikor felnő, primadonna szeretne lenni. 

Fotó: Fotocentrál.hu – Schumy Csaba

Ahogy arról korábban mesélt, az apukája nem lelkesedett az ötletért, ő azonban menthetetlenül beleszeretett a táncba és a balettbe, ezért el sem tudott képzelni magának másmilyen hivatást. Kész szerencse, hogy még az apai szigornak sem sikerült eltántorítania a kis Ilonát a terveitől! 

Tehetsége hamar utat tört magának, az Operaház tehetségkutatójának komoly próbatételei után jutott be a Balettintézetbe, ahol nagyon magas követelményeknek kellett megfelelnie. Szorgalmának és kitartásának meglett a gyümölcse: „Mindenhol és mindig elismerték a munkámat, rengeteg szeretetet kaptam. Ez éltetett, fáradhatatlan voltam.”

A sokak által csodált revükirálynőnek a magánéletre nemigen jutott ideje, pedig akadt olyan hódolója, aki könyörgött neki, hogy menjen hozzá feleségül. Sosem rejtette véka alá, hogy a karrierje érdekében ment feleségül egy osztrák herceghez, akinek köszönhetően nemcsak hercegné lett belőle, hanem Ausztria állampolgára is. 

A nyolcvan felett is fitt és életerős Ilona meggyőződése, hogy a férfiak félnek tőle, ezért gyakran menekülőre fogják. Tény és való, hogy a lécet nemcsak magával, hanem társjelöltjeivel szemben is magasra teszi, amit cseppet sem könnyű megugrani. Még az internetes párkereséssel is megpróbálkozott, de a várt siker elmaradt.

central-0202426356

Medveczky Ilona az édesanyjával, és hatalmas masnival a hajában. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426436

A megilletődött kislány mosolyogni is tudott a fényképezőgép előtt. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426364

Már 3 évesen eldöntötte, hogy primadonna lesz belőle. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426416

A kamerával már egészen kicsiként jó barátságot ápolt. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426377

Bár nagyszerű adottsággal jött világra, komoly energiákat kellett a tanulásba és a gyakorlásba fektetnie. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426380

Itt még nem is sejtette, milyen fényes karrier áll előtte. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426451

Már kiskamaszként tudta, mi áll jól neki, és ezt a mai napig szem előtt tartja az öltözködésben. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426366

Bár kívülállóként úgy tűnik, hogy könnyű dolga van a színpadon, valójában komoly erőfeszítést követeltek a fellépések. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

central-0202426345

Nem gyakran látni a művésznőről olyan fotót, amin hosszú, fekete haja van. Ez pont egy ilyen! (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Schumy Csaba

Exit mobile version