nlc.hu
Sztárok
Meghalt Felkai Miklós, az Apostol és a Color egykori gitárosa

Meghalt Felkai Miklós, az Apostol és a Color egykori gitárosa

Magyarország egyik legjobb blues-rock gitárosa 73 éves volt.

Hosszú betegség után, 73 éves korában meghalt Felkai Miklós szólógitáros, zeneszerző, szövegíró, az Apostol és a Color zenekarok egykori gitárosa – írja a Hard Rock Magazin.

Felkai Miklós 1950-ben született Debrecenben. 1969 őszén Pikó Sándor dobossal és Tikász Sándor énekessel megalapította a Lux együttest. 1975-ben az Apostol, 1980-ban a Color együttes gitárosa lett. A zenekarral megszületett az egyik leghíresebb daluk, a Féltelek.

Felkai Miklós

Felkai Miklós (Forrás: YouTube/Felkai Miklós)

1988 után két instrumentális szólólemezt adott ki F.F. Miki néven, majd a 2000-es években ezt még kettő követte, immár Felkai Miklós néven. Közben 1994-ben összehozta a Felkai Blues Brotherst, amely nevét 1997-ben Felkai Jamre változtatta, 2012-ben megalapította a Fantomas zenekart. Utolsó albumát 2022-ben adta ki Felkai IV. címen.

Olyan hírességekkel zenélt együtt különféle felvételeken, mint az LGT, Kovács Kati, Máté Péter, Sass Sylvia, Dés László, Presser Gábor, Zalatnay Sarolta, Varga Miklós vagy Deák Bill Gyula.

„Négy hónapon át küzdött betegségével, de szombat délután elaludt” – közölték a szomorú hírt a barátai a közösségi médiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top