nlc.hu
Sztárok
Peller Mariann házasságról tett kijelentése nem butaság a pszichológus szerint

Peller Mariann “házassági újratárgyalásos” kijelentése a pszichológus szerint nem eretnek gondolat

Pszichológus is kielemezte Peller Mariann kijelentését a házasságról. Szerinte nem mondott butaságot a műsorvezető.

Nemrég megjelent egy interjú, amelyben Peller Mariann olyan személyes hangvételű és intim kijelentéseket tett, hogy szinte rögtön felrobbantotta az internet világát a műsorvezető. Mariann ugyanis ebben az interjúban arról beszél, hogy a házasság kötelékének a „holtodiglan” részével nem igazán ért egyet. Pedig Mariann nem mondott butaságot, ahogyan azt a szakértő egy videóban is kifejti.

Peller Mariann kijelentése a házasságról a pszichológus szerint nem butaság

A válás egy hatalmas nagy veszteség egy pár, és bizony gyakran az egész család életében. Felbontani ezt a köteléket felér egy gyász folyamattal. Hiszen gyakran nem csak a pár szakad el egymástól, de ennek következtében az őket körülvevő emberi kapcsolatok is újra szerveződnek, de akár meg is szűnhetnek. Pedig ma a tömegesen felbomló párkapcsolatok sokszor megmenthetőek lennének, ha a pár előbb kezdene el tudatosan foglalkozni a kapcsolatával, legalábbis ez látszik a párterapeuták székéből – áll a közleményben.

„Lehet, hogy ezért megköveztek, de az utóbbi időben azon töprengek, mennyivel jobb lenne, ha a házasságok nem örökre szólnának, hanem mondjuk ötévenként újratárgyalhatnánk őket. Hiszen ennyi idő alatt sokat változunk, fejlődünk, reagálunk az élet adta körülményekre…” – nyilatkozta az egyik magazinnak Mariann.

Vig-Baló Emese pszichológus, coach, család- és párterapeuta jelölt szerint a műsorvezetőnőt ezért a kijelentéséért nem szabad megkövezni.

A pszichológus a Mariannról szóló videójában azt elemezte, hogy a változások egyértelműen az emberi létünk szerves részét képezik, a hosszú távú párkapcsolatoknak pedig pontosan az a legfontosabb része, hogy képesek legyünk együtt a változásra, és ehhez megoldást is javasol. Mégpedig azt, hogy tanuljunk meg megfelelően kommunikálni.

A párkapcsolati coach azt mondja, bizonyos időközönként újra kell rajzolni egy kapcsolat pszichológiai szerződését, s ebben a spiritualitással is régóta foglalkozó műsorvezetőnek igaza lehet.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top