nlc.hu
Sztárok
Legalább négy felelőse van a Nemzeti Színházban történt balesetnek

Kiszivárgott a hivatalos szakvélemény a Nemzeti Színházban történt balesetről: legalább négy felelőse van

Bár az elmúlt hónapokban sorra születtek a teóriák arról, kik felelősek Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia Nemzeti Színházban történt súlyos balesetéért, a kép nem igazán tisztult. A hivatalos szakvélemény most tiszta vizet önt a pohárba.

A Blikk értesülései szerint elkészült a nyomozó hatóságok és jogi képviselők által kezdeményezett hivatalos szakvélemény Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia balesetének ügyében. A lap úgy tudja, a színészek nem terheli felelősség a történtekért, viszont több foglalkozás közbeni szabálysértés is történt a Nemzeti Színházban.

Az esetnek nem egyetlen felelőse van, hanem legalább négy személyről lehet szó, akik a díszlet megalkotásában, felépítésében és ellenőrzésében vettek részt. Az egyik súlyos szabályszegés a korábban már többször emlegetett nem megfelelő mennyiségű korlát volt a helyszínen.

A vihar

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó A vihar című darabban 2019-ben (fotó: Soós Lajos/MTI)

Horváth Lajos Ottó nem nyilatkozott az ügyben, de a jogi képviselője, Dr. Borbély Zoltán a lapnak elmondta:

Itt nem megoldás a vizsgálóbizottság, több ember felelőssége megállapítható és erre egyértelmű jelek utalnak, nincs helye az áldozathibáztatásnak.

Az ügyvéd azon dolgozik, hogy békés, peren kívüli megegyezés szülessen az általa képviselt sértett és a Nemzeti Színház között. Állítása szerint eddig együttműködő hozzáállást tapasztalt a színház részéről. A konstruktív hozzáállás ellenére sem Horváth Lajos Ottó, sem Szász Júlia nem tér vissza a Nemzeti Színházba dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top