nlc.hu
Sztárok
Tombolás, űrutazás és egy majdnem épkézláb magyar mondat a Coldplay koncerten

Tombolás, űrutazás és egy majdnem épkézláb magyar mondat: így zajlott a hétvégi Coldplay koncert Budapesten

Hatalmasat durrant a Coldplay koncert: 16 év kihagyás után tért vissza Budapestre a zenekar!

Tizenhat év kihagyás után három koncerttel tért vissza Budapestre a Coldplay. A brit pop-rock zenekar a Puskás Arénában lépett fel, ahol sok év után, június 16-án láthatta őket először a közönség. 

Hatalmasat durrant a Coldplay koncert: 16 év kihagyás után tért vissza Budapestre a zenekar

A 2021-es Music of the Spheres című albuma indította el az űrtematikájú világ körüli turnéját a zenekarnak. A brit pop-rock formáció tavaly nyáron hirdette meg a budapesti koncertjét, amelyre akkora volt az érdeklődés, hogy végül tripla esemény lett belőle.

Mivel a tematika az űr, így ennek megfelelően a koncerten is a világűr atmoszféráját teremtette meg a zenekar a színpadképpel, a vizuálokkal és a közönséget a produkció részévé tették, mégpedig világító karkötők segítségével, amelyeket érkezéskor az aréna területén kaptak meg a rajongók még a koncert kezdete előtt. A karperecek életre keltéséhez a koncert alatt infravörös technológiát alkalmaznak, amellyel különböző adatokat lehet küldeni meghatározott helyekre – így hozzák létre azokat a speciális effekteket, amelyek a tömeget szinte videóvászonná változtatják a show közben. 

Chris Martin nem csak ezzel, de a magyar nyelvtudással is szerette volna lehengerelni közönségét, viszont sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte. Amit mondani szeretett volna:

Jó estét, Budapest! Jó, hogy itt lehetek veletek!

– Sajnos ez nehezebb volt, mint hitte és belekeveredett kissé a második mondatba. Viszont ez nem szegte kedvét senkinek! Az énekes nevetett egyet, majd hozzátette (angolul), hogy a magyar nyelv iszonyatosan nehéz. 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top