nlc.hu
Sztárok
Óriási boldogság: gyermeket vár Tornóczky Anita

Óriási boldogság: gyermeket vár Tornóczky Anita

Szeretne erőt és támogatást nyújtani nőtársainak, akik hozzá hasonlóan orvosok közreműködésével, megpróbáltatásokon keresztül válnak anyává.

Hosszú évek megpróbáltatásai után érkezett el Tornóczky Anita ahhoz a boldog ponthoz, hogy véget vetve a titkolózásnak bejelentheti, kisbabát vár. Terhessége tizenhatodik hetében jár, túl a tökéletes eredménnyel záruló genetikai vizsgálatokon, életét pedig tudatosan alakította a korábban pörgős mindennapok helyett békéssé, nyugodtá és stresszmentessé. Nem csoda, hogy ennyire igyekszik elkerülni minden lehetséges negatív faktort: öt éven át küzdöttek, míg végre megtudhatta, hogy anya lesz. Rengeteg vizsgálat és orvos után végül Kassán, lombikprogram segítségével, márciusban jártak sikerrel a második beültetés során.

“A stimuláció és a hormonpótlás miatt tíz kilót híztam. És mivel már a várandósságom előtt is terhességi tüneteket produkáltam, furcsa volt, hogy azok a beültetés után idővel szűnni kezdtek. Bepánikoltam, és sírva mentem az első ultrahangra, hogy itt biztos nincs gyerek. Az orvosom boldogan felkiáltott, amikor látta, hogy nincs baj… Öt éve velünk együtt várt erre az örömhírre. És zokogott az endokrinológusom is, amikor elküldtem neki a felvételeket, hiszen ő is évek óta fogta a kezem és csinálta velem együtt ezt az őrületet” – meséli, és mint mondja, a legfelemelőbb érzés az volt, amikor a komplex kromoszómavizsgálat és a genetikai ultrahang során is mindent rendben találtak az orvosok.

Fotó: Olajos Piroska

Fotó: Olajos Piroska

A pár a hozzájuk közel állókkal, a családtagokkal és barátokkal megosztotta, mi történik velük, mikor van éppen az ultrahang, a vérvétel vagy a beültetés időpontja, azonban rájuk is átragadt a társadalmi hozzáállás, mely alapján elhallgatandó dolog, ha valakinek nem természetes úton fogan meg a gyereke. “Többen például azt hitték, plasztikai beavatkozás miatt változott meg az arcom, miközben épp csak nem sikerült a beültetés, ami miatt 10 kilót híztam. Legszívesebben kiabáltam volna, hogy éppen pont tíz emberre való hormont szúrok naponta, de alárendelem magam ennek is, mert szeretném, hogy végre legyen egy kisbabám. Nagyon rossz ezeket megélni, miközben az ember tstileg és lelkileg egy hullámvasúton ül” – árulta el az érzéseit. Helyzetéről és a tapasztalatokról, melyeket szerzett, saját felületein is szeretne mesélni majd, mert azt reméli, sikerül majd erőt adnia nőtársainak és megerősíteni őket abban, hogy büszkék legyenek arra, amit testileg és lelkileg végigcsinálnak ebben a nehéz és megpróbáltatásokkal teli folyamatban, derül ki a Best magazin legújabb számából.

Fotó: Best magazin

Fotó: Best magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top