nlc.hu
Sztárok
Donald Sutherland halála

Meghalt Donald Sutherland

A M.A.S.H. és a Klute hőse, Donald Sutherland 88 éves volt.

Donald Sutherland, a magas, sovány és hosszú arcú kanadai színész, a hippikorszak egyik ikonjává lett a „Piszkos tizenkettő”, a „M.A.S.H.”, a „Klute” vagy az 1973-as Ne nézz vissza című horrorfilm hőseként. A színész hosszú betegség után, csütörtökön hunyt el Miamiban, 88 éves korában – írja a Variety.

Meghalt Donald Sutherland

Donald McNichol Sutherland 1935-ben született Kanadában. Az Emmy- és kétszeres Golden Globe-díjas kanadai színészt mégis

amerikai filmek tették híressé.

Az Emmy- és Golden Globe-díjas színész több mint fél évszázadon keresztül emlékezetesen játszott gonosztevőket, antihősöket, romantikus főszerepeket és mentorfigurákat – így nemrégiben például az Éhezők viadala című sorozat gonosz Snow elnökét.

Sutherland 1995-ben Emmy-t nyert

az HBO „X Polgártárs” című filmjéért, és 2006-ban jelölték az „Emberkereskedelem” című Lifetime minisorozatért is. 1978-ban Kanada magas állami kitüntetéssel ismerte el tevékenységét. A legkiválóbb színészek közt tartották számon, még úgy is, hogy soha nem szerzett Oscar-jelölést. Talán éppen ezt az ellentmondást akarta ellensúlyozni az Amerikai Filmakadémia, amikor 2017. november 11-én  Oscar-életműdíjjal jutalmazták, pályafutásának elismeréséül.

 

Donald Sutherland temetésén csak a szűk családja fog részt venni. A színészt gyászolja felesége, Francine Racette, fiai Roeg, Rossif, Angus és Kiefer, lánya, Rachel és négy unokája is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top